2012. február 26., vasárnap

Csokoládés gesztenyegolyók

Valamikor 15 éve a Nők Lapjából vágtam ki és tettem el ezt a receptet. Egyszer csináltuk meg karácsonyra, nagy sikert arattunk vele.
Hozzávalók:
25 deka gesztenyemassza
20 deka főzőcsoki
2 tojás sárgája
12 deka vaj
1,5 dl tejszín
1 ek rum
8 deka kakaó

A főzőcsokit egy kevés vízzel felolvasztjuk, majd félrehúzzuk a tűzhelyről. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a puha vajat, az áttört gesztenyemasszát, a tejszínt, a rumot. A jól összedolgozott masszát fél napig pihentetjük a hűtőszekrényben, majd vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kakaóporban meghempergetjük. Akinek nem elég édes, porcukorral megszórhatja.

7 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...