Ay újvidéki TV Konyhácska című műsorában ma reggel a mesterszakács málnával készítette, de én fagyasztott meggyet vettem. A málnaidényben biztosan azzal a gyümölccsel is megpróbálom, de a boltban vett fagyasztott gyümölcsöknél soha nem tudom, mennyi levük lesz és félek, átáztatják a tésztát. A meggy előnye, hogy alaposan kifacsarhatom. Tehát:
25 deka fagyasztott tészta
80 deka fagyasztott meggy (kiolvasztva, kifacsarva)
2 tojás
5 kanál cukor
2,5 kanál liszt
25 deka tejszínhab
vaníliaaroma vagy vaníliáscukor.
A két tojást símára keverem a cukorral, lassú tűzön elkezdem főzni, majd a lisztet is hozzákeverem. Hozzáadom a néhény csepp vagy egy kis zacskónyi vaníliát. Sűrűre főzöm, belerakom a kifacsart meggyet, jól elkeverem.
Egy pitesütő formát vagy tortaformán kilolajozok, kilisztezek, rárakom a kinyújtott leveles tésztát, természetesen úgy, hogy legyen pereme is. Picit megszúrkálom, hogy ne nőjjön nagyon meg. Ráteszem a meggyes masszát és 200 fokon megsütöm. Amikor már hideg, rásímítom a felvert tejszínhabot. Ha még langyos a meggyes massza, megolvadhat a tejszín, tehát várni kell, hogy meghűljön. Úgy finom, ha a tejszín kétszer olyan magas rajta, mint a meggyes réteg. Lehet néhány szem meggyel díszíteni a tetejét.
25 deka fagyasztott tészta
80 deka fagyasztott meggy (kiolvasztva, kifacsarva)
2 tojás
5 kanál cukor
2,5 kanál liszt
25 deka tejszínhab
vaníliaaroma vagy vaníliáscukor.
A két tojást símára keverem a cukorral, lassú tűzön elkezdem főzni, majd a lisztet is hozzákeverem. Hozzáadom a néhény csepp vagy egy kis zacskónyi vaníliát. Sűrűre főzöm, belerakom a kifacsart meggyet, jól elkeverem.
Egy pitesütő formát vagy tortaformán kilolajozok, kilisztezek, rárakom a kinyújtott leveles tésztát, természetesen úgy, hogy legyen pereme is. Picit megszúrkálom, hogy ne nőjjön nagyon meg. Ráteszem a meggyes masszát és 200 fokon megsütöm. Amikor már hideg, rásímítom a felvert tejszínhabot. Ha még langyos a meggyes massza, megolvadhat a tejszín, tehát várni kell, hogy meghűljön. Úgy finom, ha a tejszín kétszer olyan magas rajta, mint a meggyes réteg. Lehet néhány szem meggyel díszíteni a tetejét.
Ez így ahogyan van legalább egy szeletke jöhetne, mert biztosan nagyon finom!
VálaszTörléskösz
TörlésFinom!!!
VálaszTörlésNagyon guszta és finom.
VálaszTörlésA nagyfiam egyik kedvence a meggyeshabos, de még sose sütöttem, mert nem volt hozzá receptem.
VálaszTörlésno, ez most megoldódott.
köszönöm nektek
TörlésCsak jó lehet, ha Meggyes. :))
VálaszTörlés"Nők nélkül élni nem lehet, és nem is érdemes!"
VálaszTörlésBoldog Nőnapot!
köszönöm
TörlésAmi meggyes az csak finom lehet!!!!
VálaszTörléskösz
Törlésa konnyhacskaba kerem ojat fozzenek amit mindenki elerhet naprol napra czupa badarsa gokat adnak koszonom
VálaszTörlésezek az etelek mind elkenyeztetett varosiaknak valok akik nem tudjak mi az egeszseges taplalkozas falun koszonom
VálaszTörlésorokosen szojaszosz meg rizsa vagy csacsihal az emberek 90 szayaleka nem tudja mi is az
VálaszTörlésez eggy buta fozocske
VálaszTörlés