2013. január 10., csütörtök

Borscs

Többféle borscs-receptet elolvastam, ezekből kombináltam össze  azt, amit ma feltálaltam ebédre. Persze, amit lehetett, azt leegyszerűsítettem.
Két személyre vettem húsz deka kockára vágott marhahúst. Kis borssal, sóval, babérlevéllel feltettem főni (másutt marha- illetve sertéscsontot is tesznek bele). Amikor már majdnem megpuhult, akkor egy másik edényben egy fej vöröshagymát kevés olajon elkezdtem párolni, erre raktam a kis kockára vágott céklát, majd a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, felkockázott burgonyát, végül egy nagyobb marék laskára vágott fehérkáposztát. Saját levében pároltam pár percig, természetesen  fedő alatt. Hozzátettem a leveshez, és puhára főztem (fél óra lassú tűzön való főzéssel megpuhult a cékla is ). Ha csontos a hús, akkor más az eljárás: le kell szűrni a leves levét és ezzel kell felönteni a másik edényben puhára párolt zöldséget (gondolom, a csontról lefejtett húsdarabkákat is érdemes visszatenni azöldségekkel elvegyített leveslébe). Vegetával ízesítettem -- el is hagyható --, egy kiskanál liszttel és 1-2 kanál tejföllel, kevés vízzel habarást készítettem, behabartam a levest, összeforraltam. Néhány csepp citrom is jó ízt ad neki.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ízletes lehet ez az étel! Hallottam már de még eddig nem kóstoltam sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Még nem ettem és nem főztem, sőt, azt hiszem összetévesztem a scsível.
    Egy próbát azért megérne.

    VálaszTörlés
  3. Jó régen jártál itt, s én is. Egyszer megcsinálom majd! :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés
  5. Imádom a borscslevest! Mivel elég sűrű, ezért nem szokták se behabarni, se rántással sűríteni. Tejföllel tálalható. Nagyon guszta lett a borscsod! :)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...