2011. augusztus 8., hétfő

Édeskömény saláta

Sokat gondolkodtam, hogy felrakjam-e a blogra ezt a bejegyzést, hisz a www.nosalty.hu-ról szedtem le a receptet, de megosztom veletek a tapasztalatom: érdemes vergődni a narancs hártyátlanításával, finom ez a különleges saláta. A piacon vettem egy édeskömény gumót, már egy hete a frizsiben állt, tegnap kerestem hozzá receptet. Ez a narancsos tűnt a legegyszerűbbnek.
Egy kisebb édeskömény gumót megtisztítok, majd felaprítom. Két narancsot meghámozok, eltávolítom a fehér részeit, hártyáját. Miközben narancsot hártyátlanítok,  az apróra vágott édesköményt összekeverem két kanál olívaolajjal, 6 szem olajbogyóval, sóval, borssal, az édeskömény jól megmosott leveleivel, és hagyom állni, hogy az ízek összeérjenek. A noslaty.hu szakácsa édesköménymagot is szórt rá, de én eltekintettem ettől. A noslaty.hu-n fekete olajbogyó volt hozzá, de én véletlenül zöldet vettem le tegnap a boltban a polcról.

2 megjegyzés:

  1. Végre. Mindig is lusta voltam utána nézni, mire is jó az édeskömény. Csak elnézegette néha a polcon, kézbe vettem, majd visszatettem. Köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  2. köszi. a Zolinak nagyon ízlett ez a saláta, frizsibe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...