2012. november 5., hétfő

Habos alma

Ma reggel fél hatkor, miközben a kávét kortyolgattam, a Magyar TV kettes csatornáján habos sült alma készült. A kolbászos tojásleveshez ez lett a második fogás:
4 félbevágott, magházától megszabadított almát szegfűszeges vízben néhány percig főzök, amikor kicsit puha, leszűröm. Jénaiba rakom az almákat, gyümölcsízt vagy lekvárt rakok a magházak helyére. Két tojásfehérjét felverek 1 kanál cukorral és 1 vaníliáscukorral kemény habbá, keverek bele egy csipetnyi cimetet vagyis fahéjat. Az almákra símítom a habot, tetejét félbevágott dióval, esetleg mazsolával díszítem. 130-150 fokon megsütöm.

7 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, s könnyűnek, gyorsnak tűnik! Ki fogom próbálni! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ezt nagyon finom! Én úgy is csináltam már, hogy 1-2 kanál híg sárgabaracklekvárt belekeverek a tojáshabba - már az illata is mámorító.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...