2012. november 5., hétfő

Kolbászos tojásleves

Igaziból friss, nyers kolbásszak készítem. Most viszont a frissen füstölt, tehát még puha kolbászt használtam fel.
Egy-két kanál olajból és egy kanál lisztből világos rántást készítettem, egy gerezd aprított fokhagymát megfuttattam rajta, dobtam rá kevés -- csipetnyi -- köménymagot is. Felöntöttem vízzel, egy leveskockát dobtam hozzá, meg tettem bele egy sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, két krumplit, egy fej vöröshagymát, meg természetesen ízlés szerint 7-10 cm-es kolbászt karikára vágva. Egy kis bors,egy babérlevél,  egy kis töröttpaprika -- én nem sóztam, mert  a leveskocka és a kolbász is sós -- aki igényli, egy csipet sót is tehet bele ízlés szerint. Amikor  a zöldség megpuhult, két nyers tojást kevertem bele, felforraltam, hogy megalvadjon a tojásfehérje, és máris kész a kolbászos rántottleves.

3 megjegyzés:

  1. Kár bele a tojás! Vagyis, én soha nem szerettem a tojáslevest, de a párom igen, s azonnal meg is csinálom!

    VálaszTörlés
  2. a rizses változat is jó!! kis főtt rizs bele

    VálaszTörlés
  3. A füst ize nem ront rajta, nyugaton (Jamie, GB), sőt Magyarországon (Stahl -- aki nyugatról lopogat) füstölt tengeri sót használnak izesitőként (nem főzve). Tehát ők csak utánozni próbálják azt amit mi egyszerűen, természetesen (Bear Grills -- Bushcraft) használunk.... Népiesen: feltalálják a tyúkszart!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...