Igaziból friss, nyers kolbásszak készítem. Most viszont a frissen füstölt, tehát még puha kolbászt használtam fel.
Egy-két kanál olajból és egy kanál lisztből világos rántást készítettem, egy gerezd aprított fokhagymát megfuttattam rajta, dobtam rá kevés -- csipetnyi -- köménymagot is. Felöntöttem vízzel, egy leveskockát dobtam hozzá, meg tettem bele egy sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, két krumplit, egy fej vöröshagymát, meg természetesen ízlés szerint 7-10 cm-es kolbászt karikára vágva. Egy kis bors,egy babérlevél, egy kis töröttpaprika -- én nem sóztam, mert a leveskocka és a kolbász is sós -- aki igényli, egy csipet sót is tehet bele ízlés szerint. Amikor a zöldség megpuhult, két nyers tojást kevertem bele, felforraltam, hogy megalvadjon a tojásfehérje, és máris kész a kolbászos rántottleves.
Egy-két kanál olajból és egy kanál lisztből világos rántást készítettem, egy gerezd aprított fokhagymát megfuttattam rajta, dobtam rá kevés -- csipetnyi -- köménymagot is. Felöntöttem vízzel, egy leveskockát dobtam hozzá, meg tettem bele egy sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, két krumplit, egy fej vöröshagymát, meg természetesen ízlés szerint 7-10 cm-es kolbászt karikára vágva. Egy kis bors,egy babérlevél, egy kis töröttpaprika -- én nem sóztam, mert a leveskocka és a kolbász is sós -- aki igényli, egy csipet sót is tehet bele ízlés szerint. Amikor a zöldség megpuhult, két nyers tojást kevertem bele, felforraltam, hogy megalvadjon a tojásfehérje, és máris kész a kolbászos rántottleves.
Kár bele a tojás! Vagyis, én soha nem szerettem a tojáslevest, de a párom igen, s azonnal meg is csinálom!
VálaszTörlésa rizses változat is jó!! kis főtt rizs bele
VálaszTörlésA füst ize nem ront rajta, nyugaton (Jamie, GB), sőt Magyarországon (Stahl -- aki nyugatról lopogat) füstölt tengeri sót használnak izesitőként (nem főzve). Tehát ők csak utánozni próbálják azt amit mi egyszerűen, természetesen (Bear Grills -- Bushcraft) használunk.... Népiesen: feltalálják a tyúkszart!
VálaszTörlés