Gyors torta, amikor csak egy tojás árválkodik a hűtőben és az ember lányának nincs ideje boltba szaladozni.
A tészta receptjét a Tutireceptek.hu-n találtam, oda lucullus töltötte fel. Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
7 dkg vaj/margarin
1 db tojás
200 ml tej
csipet só
1 cs sütőpor
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a langyos tejbe feloldjuk a cukrot, a tojást habosra keverjük a vajjal.
Majd összekeverjük a tojást és a tejet, majd ezzel a masszával fokozatosan felengedjük folyamatos kevergetés mellett a lisztet.
Kikent tepsiben sütjük, nem nyitogatjuk. Kb. 35 perc alatt kész. Első 5 perc magas hőfokon, majd vegyük visszább.
Elkészítési idő: 45 perc
Krém:
Közben 2 pudingport elkevertem 2 kanál kakaóporral, 7-8 kanál cukorral. Fél liter tejjel felfőztem. Amikor a tűzhelyről levettem, belekevertem 20 deka Rama margarint. Szépen elolvadt a masszában a margarin, sikerült eldolgozni finomra (hiszem azt, a mixer is jó szolgálatot tesz, de én fakanállal csináltam). Ha valaki kicsit édesebben szereti, ekkor, amikor a margarin már benne van és a krémnek a tényleges íze érezhető, még porcukorral édesíthetjük.
A piskótát félbevágtuk, belekentük a krémet.
Tetejére:
Az Aldiban vett marcipánmasszát porcukron kinyújtottuk és a tetejére tettük.
Ha valaki nem akar a marcipánnal vacakolni, akkor egy lehetséges megoldás, hogy a krém háromnegyedét teszi a piskótába, egynegyedével megkeni a tetejét és díszíti tejszíinhabbal vagy vágott mandulával.
A tészta receptjét a Tutireceptek.hu-n találtam, oda lucullus töltötte fel. Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
7 dkg vaj/margarin
1 db tojás
200 ml tej
csipet só
1 cs sütőpor
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a langyos tejbe feloldjuk a cukrot, a tojást habosra keverjük a vajjal.
Majd összekeverjük a tojást és a tejet, majd ezzel a masszával fokozatosan felengedjük folyamatos kevergetés mellett a lisztet.
Kikent tepsiben sütjük, nem nyitogatjuk. Kb. 35 perc alatt kész. Első 5 perc magas hőfokon, majd vegyük visszább.
Elkészítési idő: 45 perc
Krém:
Közben 2 pudingport elkevertem 2 kanál kakaóporral, 7-8 kanál cukorral. Fél liter tejjel felfőztem. Amikor a tűzhelyről levettem, belekevertem 20 deka Rama margarint. Szépen elolvadt a masszában a margarin, sikerült eldolgozni finomra (hiszem azt, a mixer is jó szolgálatot tesz, de én fakanállal csináltam). Ha valaki kicsit édesebben szereti, ekkor, amikor a margarin már benne van és a krémnek a tényleges íze érezhető, még porcukorral édesíthetjük.
A piskótát félbevágtuk, belekentük a krémet.
Tetejére:
Az Aldiban vett marcipánmasszát porcukron kinyújtottuk és a tetejére tettük.
Ha valaki nem akar a marcipánnal vacakolni, akkor egy lehetséges megoldás, hogy a krém háromnegyedét teszi a piskótába, egynegyedével megkeni a tetejét és díszíti tejszíinhabbal vagy vágott mandulával.
Nagyon jó recept tojásszűke időkre!
VálaszTörlésJól néz ki :)
VálaszTörléslátogSS EL HOZZÁM, LÉGY A KÖVETŐM :)
http://recept-tura.blogspot.hu/