2013. január 6., vasárnap

Kókuszos torta

Zoli szerint ezt a receptet úgy kell kezdeni, hogy Szabadkáról át kell menni Szegedre, ahol két szép kókuszdiót kell venni, le kell reszelni...
Nálunk is lehet kókuszdiót kapni, de Szegeden olcsóbb volt. Majd a reszelés kicsit fárasztó művelete után jön azt érdekesebb rész: receptet kell keresni. A No Saltyn találtam egy receptet -- Becsei Ágnes Tepsis kókuszosát --, amelyet kicsit módosítottam.

A tésztához:
 6 tojásfehérje
10 deka liszt
25 deka porcukor (nálam kristálycukor)
15 deka kókusz
fél csomag sütőpor
Kilisztezett, kizsírozott tepsiben 180 fokon kisütni.
A krémhez:
2 vaníliás pudingpor
fél liter tej
6 tojássárga
10 deka cukor+10 deka porcukor
20 deka vaj
Tetejére:
5 deka kókuszreszelék.


A tésztát 180 fokon kisütni -- én tortaformában sütöttem --, kihűteni, félbevágni, hogy megtölthessük krémmel.

Közben a 2 pudingból, a 6 tojássárgából, a fél liter tejből és 10 deka cukorból krémet főzni, majd amikor langyos, hozzákeverni a krémhez a 10 deka cukorral elkevert vajat. A krém háromnegyedét  a tortába tesszük, a fennmaradt krémmel megkenjük  a tetejét, ezt megszórjuk kókuszreszelékkel. Lehűteni és máris tálalható ez a klassz torta.

Az eredeti recept szerinti krémen módosítottam, mert mindenképp meg akartam főzni a tojássárgát. A NO Saltys recept szerint ugyanis nyers, az én epém meg a tiramisu után is -- amelybe szintén nyers tojás ment -- három napig éreztette velem, hogy létezik. Az eredeti recept szerint a fél liter tejet és a pudingport kell felfőzni, kihűteni. Kikeverjük a 6 tojássárgáját 10 dkg cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. 20 dkg vajat vagy sütőmargarint szintén kikeverünk 10 dkg cukorral, és ezt is a krémhez keverjük. Akinek az epéjével nincs gondja, így is elkészítheti.

2 megjegyzés:

  1. Én is így csináltam volna krémet, mint te. Nincs ugyan gondom az epémmel, de a nyers tojástól írtózom.
    A kókusszal pedig nem bírok! Így aztán kész kókuszreszeléket használok, pedig a friss biztos finomabb ízű.

    VálaszTörlés
  2. Én is inkább a még forró krémbe keverném a tojás sárgáját. Finom lehet a kókuszos lap.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...