2011. augusztus 10., szerda

Körtesaláta kecskesajttal – Reni kolléganőmtől

Renáta kolléganőm tegnap kecskesajtos körtesalátát készített. Arra kértem, ossza meg velem a receptjét. Íme:

Az interneten talált receptet annak függvényében módosítottam, hogy a fűszerek közül mit találtam otthon. Mennyiségeket nem írok az összetevőkhöz, mert ahhoz igazítjuk, amennyi salátát akarunk csinálni.
Először elkészítettem az öntetet: a recept szerint kakukkfüvet kell az aprított vöröshagymához keverni, de az most nem volt otthon, viszont a zsebkendőnyi kertemben nő a citromfű, úgyhogy én azt tettem bele egy keveset. Ehhez adtam (borecet hiányában) almaecetet, sót, őrölt borsot, cukrot ízlés szerint, végül folyamatos keverés mellett kevés olajat csorgattam hozzá. Jó, ha inkább kicsit savanykásabbra készítjük az öntetet, mert a körtétől, mazsolától, diótól úgyis édeskés lesz a salátánk. Amíg ért az öntet, megmostam a salátát és lecsöpögtettem. Felkockáztam a megtisztított körtéket, a kecskesajtot (amiből nekem füstölt volt, bár a recept lágyabb kecskesajtot ajánl, ezzel is finom volt), durvára törtem a diót.
Amikor kezdtem összeállítani a salátát, épp megérkezett a húgom egy szép fürt szőlővel, és nem bírtam ki, hogy néhány félbevágott szemet ne tegyek a bele. Tehát a körtét, a szőlőt összekevertem az összetépkedett salátalevelekkel (ami többféle is lehet), leöntöttem a lével, ezzel is összeforgattam, rászórtam a sajtot, a diót és egy kis mazsolát is (a mazsola ugyan nem szerepelt az eredeti receptben, de mivel nagy kedvencem, amibe csak lehet, belecsempészem) – írta Renáta.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ízletes finom lehetett, ha nem öntötted volna le semmivel akkor is megtudtam volna enni!:))

    VálaszTörlés
  2. Érdekesnek hangzik, felkeltette az érdeklődésemet:)

    VálaszTörlés
  3. Renáta nem tud hozzászólni, mert nincs google profilja, de a nevében köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Körte, sajt. Mindegyik kedvenc. Kedvet kaptam.

    VálaszTörlés
  5. Isteni. Ki fogom próbálni. :)))

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...