Csabáéknál disznóvágás volt, kaptunk friss (nyers) kolbászt (is) kóstolóba. Ez jó alkalom volt arra, hogy kolbászos rántottlevest főzzek. Két személyre egy-két kanál olajon 1 kanál lisztet kicsit megpirítottam, szórtam rá kevés köménymagot és azonnal levettem a tűzről, felöntöttem vízzel, majd sárgarépát, petrezselymet, krumplit, hagymát, fokhagymát tettem bele.Kb.8- 10 cm-nyi friss kolbászt ujjnyi vastagokra szeltem, ezeket a karikákat is beleraktam. Leveskockával, borssal ízesítettem (nálunk nem kellett bele só). Ha kell, egy kis töröttpaprika is mehet bele, de szerintem szép színt kapott így is. Amikor már puha a zöldség és megfőtt a kolbász is, 1-2 elhabart tojást teszünk bele (én nem habartam el, hanem egészben ütöttem bele a tojást, ezért lett kissé darabos, mert nem sikerült elég sebesen elkavarnom a levesben). Fél-egy percig forralom, s tálalhatom. Látszik, még nem vagyok teljesen egészséges, mert a répát nem volt türelmem eldarabolni.
Ez így is jó, darabolás nélkül is :) És te is légy jól!
VálaszTörlésJó hétvégét!
Szép Hétvégét! Gyógyulást! És ilyet még az életben nem láttam! De kipróbálom!
VálaszTörlésNagyanyám szokta. Évtizedek óta nem ettem.
VálaszTörlés