2011. október 28., péntek

Kolbászos, tojásos leves

Csabáéknál disznóvágás volt, kaptunk friss (nyers) kolbászt (is) kóstolóba. Ez jó alkalom volt arra, hogy kolbászos rántottlevest főzzek. Két személyre egy-két kanál olajon 1 kanál lisztet kicsit megpirítottam, szórtam rá kevés köménymagot és azonnal levettem a tűzről, felöntöttem vízzel, majd sárgarépát, petrezselymet, krumplit, hagymát, fokhagymát tettem bele.Kb.8- 10 cm-nyi friss kolbászt ujjnyi vastagokra szeltem, ezeket a karikákat is beleraktam. Leveskockával, borssal ízesítettem (nálunk nem kellett bele só).  Ha kell, egy kis töröttpaprika is mehet bele, de szerintem szép színt kapott így is. Amikor már puha a zöldség és megfőtt a kolbász is, 1-2 elhabart tojást teszünk bele (én nem habartam el, hanem egészben ütöttem bele a tojást, ezért lett kissé darabos,  mert nem sikerült elég sebesen elkavarnom a levesben). Fél-egy percig forralom, s tálalhatom. Látszik, még nem vagyok teljesen egészséges, mert a répát nem volt türelmem eldarabolni.

3 megjegyzés:

  1. Ez így is jó, darabolás nélkül is :) És te is légy jól!
    Jó hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Szép Hétvégét! Gyógyulást! És ilyet még az életben nem láttam! De kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Nagyanyám szokta. Évtizedek óta nem ettem.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...