2011. október 17., hétfő

Pofonegyszerű krémes palacsinta

2 tojásból, 25 deka lisztből, kb. 4-4,5 deci tejből, csipetnyi sóból, fél kiskanálnyi cukorból, kevés reszelt citromhéjból a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk.
A krémhez: 2 púpos kanál lisztet, 3 kanál cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot elkeverek 3,5-4 deci tejjel. Sűrű krémmé főzöm, állandó kevergetés mellett, majd amikor levettem a  tűzről, 3,5-4 deka vajat hozzákeverek. Símára keverem és megtöltöm vele a palacsintákat. Hidegen is nagyon finom.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, guszta !

    VálaszTörlés
  2. Jó ötletet adtál, a reszelt citromhéjat sok mindenbe használom, szeretjük, de még palacsintába nem próbáltam, eddig vaníliás cukrot tettem bele, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. igen. a palacsintatésztába teszem. sőt, kanizsán a keresztanyám egy almát is reszelt a tésztába.azt még nem mertem kipróbálni.

    VálaszTörlés
  4. Almás palacsintát szoktam készíteni, kicsit sűrűbbre a tésztát, beletenni a reszelt almát, néhány halmot helyezni a palacsintasütőbe, tulajdonképpen olyanok mint a pogácsák, a tetejét cimetes cukorral szóróm meg.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, kérnék is belőle :) Ügyes vag.

    VálaszTörlés
  6. Ezt holnap kipróbálom! Köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  7. Érdekes és kíváncsivá tettél. :)

    VálaszTörlés
  8. Most következik a szokásos önszidás...
    Legközelebb reggel jövök!
    Isteni lehet!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...