2 tojásból, 25 deka lisztből, kb. 4-4,5 deci tejből, csipetnyi sóból, fél kiskanálnyi cukorból, kevés reszelt citromhéjból a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk.
A krémhez: 2 púpos kanál lisztet, 3 kanál cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot elkeverek 3,5-4 deci tejjel. Sűrű krémmé főzöm, állandó kevergetés mellett, majd amikor levettem a tűzről, 3,5-4 deka vajat hozzákeverek. Símára keverem és megtöltöm vele a palacsintákat. Hidegen is nagyon finom.
A krémhez: 2 púpos kanál lisztet, 3 kanál cukrot, 1 csomag vaníliáscukrot elkeverek 3,5-4 deci tejjel. Sűrű krémmé főzöm, állandó kevergetés mellett, majd amikor levettem a tűzről, 3,5-4 deka vajat hozzákeverek. Símára keverem és megtöltöm vele a palacsintákat. Hidegen is nagyon finom.
Nagyon fincsi lehet, guszta !
VálaszTörlésJó ötletet adtál, a reszelt citromhéjat sok mindenbe használom, szeretjük, de még palacsintába nem próbáltam, eddig vaníliás cukrot tettem bele, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésigen. a palacsintatésztába teszem. sőt, kanizsán a keresztanyám egy almát is reszelt a tésztába.azt még nem mertem kipróbálni.
VálaszTörlésAlmás palacsintát szoktam készíteni, kicsit sűrűbbre a tésztát, beletenni a reszelt almát, néhány halmot helyezni a palacsintasütőbe, tulajdonképpen olyanok mint a pogácsák, a tetejét cimetes cukorral szóróm meg.
VálaszTörlésholnap ez lesz
VálaszTörlésk0sz0n0m
Nagyon jól néz ki, kérnék is belőle :) Ügyes vag.
VálaszTörlésEzt holnap kipróbálom! Köszönöm az ötletet! :)
VálaszTörlésÉrdekes és kíváncsivá tettél. :)
VálaszTörlésMost következik a szokásos önszidás...
VálaszTörlésLegközelebb reggel jövök!
Isteni lehet!