2011. november 1., kedd

Római pénzes keksz

Az az igazi, amikor  a nagyon vékonyra kinyújtott tésztát úgy sikerül a pohár szájával kiszaggatni, hogy a széle nem a legszabályosabb, hanem kicsit berepedezett, behasadozott. Épp olyan, mintha most ásták volna ki római kori lelet gyanánt a föld mélyéről. A fahéj (cimet) ad neki egy nemes patinát.
Tehát: 20 deka margarint összekeverek 1 tojássárgával, 10 deka cukorral. Amikor símára dolgoztam, hozzáadok 30 deka lisztet és egy sütőport. Nagyon vékonyra nyújtom, kiszaggatom, a tetejét megkenem a jól felvert tojásfehérjével, szórok rá kevéske kristálycukrot és cseppnyi fahéjat (cimetet). Megsütöm közepes forróságú sütőben, óvatosan, hogy ne égjen meg. Mivel a tészta vékony, gyorsan megsül.

1 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...