Mindenki tud krumplis pogácsát sütni, sőt, szebbet-jobbat, mint én. Inkább csak feljegyzem, ma ez lesz ebédre: 25 deka főtt burgonya, 1 élesztő, 1 kávéskanál só, csipetnyi bors, 1 tojás, 1 deci langyos tej (az élesztő felfuttatásához), 10 deka margarin, 1 tojás, kb. 40-45 deka liszt, hogy rugalmas tésztát kapjak. Amikor fél, háromnegyed óra múlva megkelt, kb. 2cm vastagra kinyújtom, kiszaggatom és zsírpapírra a tepsibe rakom -- vagy kiolajozott, vékonyan kilisztezett tepsibe --, bevagdosom a pogácsák tetejét -- én is így tettem, be benőttek a vágások, megkenem egy tojássárgával, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórom. 220-250 fokos, előmelegített sütőben megsütöm.
Mi szeretjük és én is így készítem.
VálaszTörlésMa kipróbálom a receptedet!
VálaszTörlésSzombatra várom húgomat, ezzel lepem meg őt!
VálaszTörlésJóféle csülkös bablevessel -persze szigorúan tarkababból- valami fenséges! Amúgy is szeretem, de nekem "összenőtt a kettő a gyerekkorom miatt.
VálaszTörlésPersze, akkortájt nem mindig jutott csülökre, néha csak füstölt bőrkére, körömre. Mindegy volt, csak a füstölék íze benne legyen abban a levesben. Meg a csipetke. :)
Nagyon guszta ez a pogácsa ! Nagyon szeretjük mi is a kisebbik lányom kedvence!
VálaszTörléskösz
VálaszTörlésJelentem, kisült, a fele rögtön el is fogyott, pedig vacsoráztunk, későre is jár... de olyan ellenállhatatlan! A tetejére került szezámmag, meg lett párom kívánságára sajtos, meg rászórtam kevés sótlan napraforgómagot. Kockára vágtam, de így is tetszetős :) no meg kevésbé macerás. Mélyebben vághattam be, mert megmaradtak a rácsozások. Köszönöm, máskor is elkészítem! :)
VálaszTörlésköszönöm!!!!
VálaszTörlésNagy sikert aratott! Egyedül a csipetnyi só volt kevés:) De azon lehetett segíteni!
VálaszTörlésén ahogy irtam is, egy kávéskanálnyit tettem bele, úgy látszik, kicsit sósabban esztek.
VálaszTörlés:) dehogyis! a "csipetnyi"-re emlékeztem, az a borsra vonatkozott:)))és ezért volt kevés! Legközelebb azzal a kávéskanállal mérem majd! Nem Te vagy ebben hibás, csakis én!
VálaszTörlés