2012. december 16., vasárnap

Tiramisu-kísérlet

Nem szép, de finom! Nem babapiskótával készült, hanem a kedvenc univerzális piskótatésztámmal:
2 tojást
1 pohár jogurtot
1  pohár cukrot
fél pohár étolajat vagy ekkora mennyiségű puha margarint
3 pohár lisztet
1 sütőport
1 vamíliáscukrot összekeverek. Megsütöm 200 fokon. Hagyom kihűlni.

Tiramisu krém:
3 tojássárgát
3 púpos kanál cukorral
1 vaníliáscukor
25 deka mascarpone -- tudom, nálunk Vajdaságban piszokul drága, de Magyarországon fele annyiért meg lehet venni.
a 3 tojásfehérjét nagyon kemény habbá verem és hozzákeverem.


Mielőtt hozzákezdek a krémhez, 3 deci neszkávét vagy presszókávét megfőzök, hagyom kihűlni
1 deci vermut vagy konyak megy bele.
 Ebbe mártom bele csíkonként a hosszú, vékony csíkokra vágott piskótatésztát. Én egy üvegtálat kibéleltem a kávéba mártogatt tésztacsíkokkal, megkenem a krém felével, majd a tészta másik felét is kávéba mártom, csíkonként rárakom erre, a tetejére kenem  a krém másik felét. Megszórom kakaóporral.
Hűtőbe vele!

2 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...