Ma Palócprovence receptje alapján fagylaltot készítettem. Sűrűbbre kellett volna főzni, mert nem sikerült gombócokat formálni a fagylaltoskanállal, 7 órás fagyasztás után sem, de ez az én ügyetlenségem eredménye. Ezért írtam azt, hogy csúnya lett. Mindenesetre ilyen finom főzött fagylaltot ritkán enni.
Az alaprecept Palócprovence receptje szerint: 4 tojássárga, 8 deka porcukor, 2 deci tejszín és 2 deci tej. Vaníliával csodálatos vaníliafagylaltot lehet belőle készíteni, de nem volt itthon vaníliarúd.
Mivel én 2,5 decis tejszínt kaptam a boltban, ezért: 5 tojássárga, 10 deka porcukor, 2,5 deci tejszín és 2,5 deci tej. Majd, mivel ez volt itthon: 10 deka reszelt főzőcsokoládét kevertem bele. Nem tudom, Palócprovence a csokis fagyit hogyan készíti, mert belemerültem a főzésbe és nem volt időm a blogjában böngészgetni. Arra viszont emlékszem, ő gyönyörű gombócokat formált a fagylaltoskanállal a fagyasztott fagyimasszából.
Az elkészítés módja: a tojássárgát a porcukorral símára keverem, hozzáadom a tejszínt és a tejet, majd gőz fölött, óvatosan, hogy a massza ne forrjon fel, mert akkor megfő a tojássárga, sűrűre kell főzni. Nálam a probléma az volt, hogy kevés vizet raktam az alsó edénybe, s a fagylalt nehezen sűrűsödött be. Legközelebb majd tudom. Amikor a massza kicsit kihűlt, a reszelt csokireszeléket beleszórtam. A mélyhűtőbe tettem, s félóránként átkevertem.
A tojásfehérjéből habcsókot készítettem.
Az alaprecept Palócprovence receptje szerint: 4 tojássárga, 8 deka porcukor, 2 deci tejszín és 2 deci tej. Vaníliával csodálatos vaníliafagylaltot lehet belőle készíteni, de nem volt itthon vaníliarúd.
Mivel én 2,5 decis tejszínt kaptam a boltban, ezért: 5 tojássárga, 10 deka porcukor, 2,5 deci tejszín és 2,5 deci tej. Majd, mivel ez volt itthon: 10 deka reszelt főzőcsokoládét kevertem bele. Nem tudom, Palócprovence a csokis fagyit hogyan készíti, mert belemerültem a főzésbe és nem volt időm a blogjában böngészgetni. Arra viszont emlékszem, ő gyönyörű gombócokat formált a fagylaltoskanállal a fagyasztott fagyimasszából.
Az elkészítés módja: a tojássárgát a porcukorral símára keverem, hozzáadom a tejszínt és a tejet, majd gőz fölött, óvatosan, hogy a massza ne forrjon fel, mert akkor megfő a tojássárga, sűrűre kell főzni. Nálam a probléma az volt, hogy kevés vizet raktam az alsó edénybe, s a fagylalt nehezen sűrűsödött be. Legközelebb majd tudom. Amikor a massza kicsit kihűlt, a reszelt csokireszeléket beleszórtam. A mélyhűtőbe tettem, s félóránként átkevertem.
A tojásfehérjéből habcsókot készítettem.
Jövök máskor is,tetszik!!!
VálaszTörlésA lényeg az hogy finom lett !
VálaszTörlésSzerintem nem attól nem sűrűsödött be, hogy kevés víz volt alatt. Ha nem fogyott el a víz, tehát mindig gőzben volt az alja, akkor nem ezzel van gond, mert a vizes híg gyümölcsből is lesz fagyi. Nekem az jutott eszembe, hogy "négycsillagos" fagyasztód van-e (külön kis hűtő, vagy a nagy tetején egy rész külön ajtóval), vagy a sima hűtőt kinyitva, egy kisebb ajtó mögött van egy "egycsillagos" rekeszed. Ha ez utóbbi, akkor sokkal több idő kell, hogy jegesedjen.
VálaszTörlésHódmezővásárhely üzenete a karbantartás miatt nem látszik, e-malban jött, de válasz rá: igen, 1 csillagos a hűtő, biztos az a baj
VálaszTörlés