2011. május 10., kedd

Újkrumplis, paradicsomos babsaláta

Mostanában kevesebb fehérbab konzervet találok a boltokban. Nem tudom, mi az oka, mert dobozba zárt  vörösbab jócskán akad. Az alábbi salátához Palócprovence blogján találtam az alapreceptet, természetesen  jócskán módosítottam rajta, a spájzunk és a hűtószekrényünk tartalmát figyelembe véve.
Hozzávalók:
40 deka főtt újkrumpli
30 deka aprított paradicsom (a levét és magházát eltávolítom)
40 dekás babkonzerv (nálam vörösbab, Palócprovence-nél fehérbab) vagy 20 deka szárazbab megfőzve
2 szál aprított zöldhagyma
1 hegyes zöldpaprika aprítva, a magház, s nálunk az erek is gondosan kivágva
só (Palócprovence nem használt zöldpaprikát)
bors
citromlé
olaj
egy marék zöldségzöldje aprítva
aki szereti, kis chili is, de ez elmaradhat (nálunk el is maradt).
A babhoz és az aprított friss zöldségekhez adom az előre kikevert salátaöntetet, zöldségzöldet. Jól összekeverem és lehűtöm. 

4 megjegyzés:

  1. Szia Kati, ismét remek ötletet adtál!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis egytál étel, guszta!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg így van. Felénk is inkább a vörös van. Imádom a babételeket. Leginkább a sóletet, de ez a recept is nagyon "ígéretes" számomra. Jha, meg inkább a nagy szemű babot (lóbabot).

    VálaszTörlés
  4. kösz -- a lóbab úgy gondolom, hogy nálunk a tetovói (az egy város Macedóniában,s errefelé a tetovói bab kifejezés honosodott meg) Nagyon nagy szemű és csudafinom, abból hamisitják a gesztenyepürét

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...