Mostanában kevesebb fehérbab konzervet találok a boltokban. Nem tudom, mi az oka, mert dobozba zárt vörösbab jócskán akad. Az alábbi salátához Palócprovence blogján találtam az alapreceptet, természetesen jócskán módosítottam rajta, a spájzunk és a hűtószekrényünk tartalmát figyelembe véve.
Hozzávalók:
40 deka főtt újkrumpli
30 deka aprított paradicsom (a levét és magházát eltávolítom)
40 dekás babkonzerv (nálam vörösbab, Palócprovence-nél fehérbab) vagy 20 deka szárazbab megfőzve
2 szál aprított zöldhagyma
1 hegyes zöldpaprika aprítva, a magház, s nálunk az erek is gondosan kivágva
só (Palócprovence nem használt zöldpaprikát)
bors
citromlé
olaj
egy marék zöldségzöldje aprítva
aki szereti, kis chili is, de ez elmaradhat (nálunk el is maradt).
A babhoz és az aprított friss zöldségekhez adom az előre kikevert salátaöntetet, zöldségzöldet. Jól összekeverem és lehűtöm.
Szia Kati, ismét remek ötletet adtál!
VálaszTörlésNagyon jó kis egytál étel, guszta!
VálaszTörlésTényleg így van. Felénk is inkább a vörös van. Imádom a babételeket. Leginkább a sóletet, de ez a recept is nagyon "ígéretes" számomra. Jha, meg inkább a nagy szemű babot (lóbabot).
VálaszTörléskösz -- a lóbab úgy gondolom, hogy nálunk a tetovói (az egy város Macedóniában,s errefelé a tetovói bab kifejezés honosodott meg) Nagyon nagy szemű és csudafinom, abból hamisitják a gesztenyepürét
VálaszTörlés