2012. június 19., kedd

Rukkolás, bazsalikomos tészta nyári vacsorára

Öt deka rukkola, egy marék bazsalikom, két gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 4 kanál olaj, 2 kanál viz  -- összeturmixoltam. Nem akartam vizet tenni bele, de a turmixgépem leégett volna, rá kellett segiteni a folyadékkal, hogy őröljön (inkább a robotgépben kellett volna valószinűleg).
Közben kifőtt a tészta -- ez lehet spagetti, makaróni, persze teljes kiörlésű lett volna a legjobb, --  leszűrtem,  rálocsoltam az öntetet, nyers paradicsomot -- most  koktélparadicsom -- apritottam rá, megszórtam a tetejét reszelt sajttal.
Fasirt mellé tálaltam.
A bazsalikom saját termés!!!

6 megjegyzés:

  1. Jól hangzik és néz ki. nekem tetszett a pizza is, a zöldséglevest meg egyenesen imádom ilyenkor, a sok friss cuccal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz. amit szeretnék tőletek megtanulni, hogy az erdő és mező gyomnövényeit, gyógynövényeit -- csalán pl. -- hogyan használhatom.

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet így ehhez a fasírthoz! Guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű ebben a nagy melegben.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...