2011. május 8., vasárnap

Csirkemájas és bazsalikomos saláta

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem hiányoznak Palócprovence bejegyzései, receptjei. Újév előtt az ő blogjára rábukkanva kaptam kedvet, hogy magam is lejegyezzem a kisérletezéseimet, receptjeimet. Ma délelőtt fagylalt receptet kerestem, és nála akadtam rá a számomra legmegfelelőbbre. S közben erre a csirkemájas saláta receptre is rábukkantam, amelyet több elemében módosítottam, például: kínai kel helyett fejessalátát használtam, meg bazsalikomot is aprítottam a salátába, hisz szerintem illik a paradicsomhoz meg  már gyönyörű a néhány hete vett cserepes bazsalikomom.
Tehát 2 személyre:
30 deka csirkemáj -- a zúza, szív stb. nélkül, csak máj

bors
1,5 kanál olaj
2 paradicsom
fél fej zöldsaláta
2 szál zöldhagyma (újhagyma)
néhány levél aprított bazsalikomlevél
A csirkemájat az olajon megpirítottam (Palócprovence tanácsa szerint félig lefedve az edényt, hogy ne csapkodjon annyira), amikor mindkét oldala megpirult, a belseje megpuhult, levéve a tűzről sóztam, borsoztam.
A paradicsomot, zöldhagymát, fejes salátát apróra vágtam, tálba tettem, jól összekevertem a hozzávalókat és belekevertem az apróra vágott bazsalikomot is. Ráraktam a májfalatokat és ráöntöttem a zsíradékot, amelyben sült a máj.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Szeretem a májat is és a zöldségeket.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva, remélem ez a takarékos konyha fogalmába beletartozik

    VálaszTörlés
  3. Szemet gyönyörködtető és étvágygerjesztő! Nagyon szeretjük a sült csirkemájat, úgyhogy biztosan terítékre kerül a recepted nálunk is. :)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...