2011. május 11., szerda

Párolt tökös, paprikás csirkefalatok

Tavasszal zöldséget ennénk zöldséggel. A piacon zsenge tököt és gyönyörű, húsos piros kaliforniai paprikát vettem. A teflont kikentem kevés  olajjal és a szeletekre vágott tök mindkét oldalát enyhén megpirítottam, majd kiszedtem az edényből. Kikentem ismét a teflont olajjal majd a szeletelt paprikát is kicsit megpirítottam. Ezt is kiszedtem. Az apró falatkákra vágott csirkét -- fél csirkemellet --  is az olajjal kikent teflonban pirítottam, sóztam, borsoztam, kevés ételízesítővel szórtam meg, két szál zöldhagymát szeltem rá. Felöntöttem kevés vízzel és pároltam. Amikor szinte már elfőtte a levét, visszaszedtem rá a tököt, paprikát, alaposan összekevertem, de óvatosan, hogy a tök ne törjön össze, ezzel  a  zöldség is elegendő ízesítést kap (ha nem, utána lehet sózni) Zöldségzöldet, snidlinget aprítottam rá. Ezzel is összekevertem. Ez két személyes adag.
Tehát, a hozzávalók:
30 deka csirke
2 kis zsenge tök
1 kaliforniai paprika
2 szál zöldhagyma
kevés olaj

bors
 vegeta
snidling (elhagyható)
zöldségzöldje.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépet mutat a tálban és egészen biztosan nagyon finom is lehet!

    VálaszTörlés
  2. Jó étvágyat! Kati, imádom ezt a helyet!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk nagyon drága a kaliforniai paprika, de be kell valljam, ahányszor csak erre járok, olyan éhes leszek, hogy mindegy is, mi van itthon éppen főtt étel, melegítem... De sajnos előfordult már, hogy este estem neki egy itteni süteményreceptnek!
    Szóval, "Le a kalappal!" Előtted! :-)

    VálaszTörlés
  4. És ezt most megosztom a Face-n! Itt az ideje! Puszi Neked ezekért a receptekért! :-)

    VálaszTörlés
  5. köszi mindenkinek,
    kedves Judit, én nem tudom, hogy csinálják, de a piacon 30 dinárért, 100-120 forintért vettem a kaliforniai paprikát, igaz, csak egy darabot

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...