2011. szeptember 6., kedd

Burgonyás rakott lecsó

Az alábbi recept ősváltozatát, amely biztosan különbözik a nálam meghonosodott változattól még akkor olvastam a Nők Lapjában, amikor a gasztrorovatot Frank Júlia szerkesztette. Azóta gyakran szerepel nálunk ebédre, mert kevés macera van vele.
Két személyre 30 deka krumplit meghámozott, felkarikázok és kevés olajon mindkét felét megsütöm. Vékonyan kiolazott kisebb sütőedény alját kibélelem a krumpli felével. Egy másik edényben 1 fej hagymát megpirítok, rászelek 2 paprikát (tölteni való vagy kápia), 2-3 paradicsot, 8-10 cm-es füstöltkolbászt. Kevés vízzel, kevés ételízesítővel pár percig forralom. Megkóstolom, s ha sós a kolbásztól, akkor nem sózom meg. A lerakott réteg krumplira ráöntöm a zöldséges,kolbászos masszát. A krumpli másik felét ráigazgatom a tetejére, 2 deci tejfölt öntök rá, símítok rá, ezt cseppet megsózom. Közepes tűzön a sütőben megsütöm.


11 megjegyzés:

  1. Pont erre van most mindenem otthon! Köszönöm, finom lesz! Esetleg kibővítem cukkinivel.

    VálaszTörlés
  2. ha elfogadsz egy tanácsot: a cukkinit is süsd meg egy picit, ugyanúgy, mint a krumplit. jaj, lehet, hogy ezt épp igy csinálnád, én meg okoskodom.

    VálaszTörlés
  3. Az a helyzet, hogy visszafogom magam, s nem próbálom ki azonnal. Övsömöröm van és a máj, epe részre sugárzik valami fájdalom. (Nyomás a jobb mell alatt..)
    Mivel a nyár során felszedtem néhány kilót most csak csipegetek, hátha enyhül a nyomás és lapul a pocakom is...
    De nagyon tetszik a recept, s ugyebár ami késik nem múlik!

    VálaszTörlés
  4. Szerettem a Frank Júlia receptjeit, finom kis kaja!

    VálaszTörlés
  5. Rejts a közepébe sűrűn irdalt pontyfilét. :)

    VálaszTörlés
  6. Épp a sütőbe raktam! Remekül néz ki!

    VálaszTörlés
  7. Mostanában nagyon elhanyagoltalak... Bocsánat! de, már megint éhes lettem, mint mindig, ha idejövök... Pompásan néz ki!

    VálaszTörlés
  8. Ha időd engedi nézz be hozzám lécci, szeretnélek meglepni egy virtuális díjjal :-)
    mm.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...