2011. november 27., vasárnap

Almás pite


A tökéletes almás pite receptje -- ez a címe a Femina cikkének. A pite tényleg tökéletes és könnyű. Annyit változtattam, hogy 10 deka mazsolát és 12-15  deka cukrot is tettem a töltelékbe.

Íme a recept:

Almás pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • plusz nálam cukor -- 12-15 deka
  • plusz nálam   mazsola -- 10 deka
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki az almákat, majd egy sajtreszelőn reszeld le őket. Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi, amit használsz majd, majd fektesd is bele a kivajazott, kimorzsázott formába. A kifacsart, lereszelt almát oszlasd el a tésztán, szórd meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd ezt is hintsd meg zsemlemorzsával (én 10 deka mazsolát és 7-8 kanál cukrot is szórtam rá, mert mint láttátok, nem szerepel a cukor a töltelékben). A másik cipót is nyújtsd ki ekkorára, majd a sodrófa segítségével fektesd a süti tetejére. Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Várd meg, amíg picit hűl, és utána kezdd el szeletelni -- olvashatjuk a www.femina.hu cikkében.

2 megjegyzés:

  1. Kinyomtattam az almás pite receptjét, hogy összehasonlíthassam az enyémmel, amit eddig is nagy sikerrel sütöttem. Gondolom javítani (fokozni) mindent lehet,. sőt kell! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, ezt így szeretem hogy az alma vastagabb mint a tésztája!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...