2011. november 12., szombat

Hekk aszaltszilvával

Nem szeretem a halat, úgyhogy mindent kitalálok, hogy elviselhetőbb íze legyen. Ma reggel találtam az alábbi receptet valahol az interneten (nosalty, mindmegette  vagy más honlap). Nem bánom, ha jelentkezik az eredeti szerző, akkor feltüntetem, hogy az ő receptje alapjén készült ez a klassz haltekercs. Két személyre:
Fél kiló hekkfilé

őrölt bors
1 fej hagyma
2 kanál olaj
1 babérlevél
háromnegyed deci fehérbor
10-14 mag nélküli aszaltszilva, amit citromos vízben vagy teában leáztattunk.
A hekket megmosom, az esetleges vizet jól kinyomkodom belőle és hosszában félbevágom. Minden ilyen hosszú, keskeny halszeletet enyhén megsózok, megborsozok, beletekerek egy aszaltszilvát és fogpiszkálóval megtűzök. A sütőedény aljára teszek 2 kanál olajat, egy fej apróra vágott hagymát, belerakom a haltekercseket, a maradék aszaltszilvát és egy babérlevelet. Felöntöm háromnegyed deci borral. Lefedve a sütőben 15 percig sütöm, majd leveszem a fedőt vagy fóliát róla és még legalább tíz percig sütöm, amíg elpárolog a leve, s csak a hagymás szaft marad. Sült krumpi, saláta...

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Hogy miket találnak ki, biztosan nagyon finom lehet. Én szeretem a halat is meg az aszaltszilvát is, de hogy így egyben van még jobb!

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom, szerintem egészséges is

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Nahát ez soha nem jutott volna eszembe! Talán mert én szeretem a halat. Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet jó ízű. :)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...