2011. november 26., szombat

Helyi termékek vására

Válaszd a helyit! -- ezzel a jelszóval szerveznek ma (szombaton) és holnap (vasárnap) kiállítást Hajdújáráson (Szabadka melletti falu, közel a szerb-magyar  országhatárhoz), a Művelődési Otthon nagytermében. A környékbeliek bemutatják, árusítják mindazt, amit otthon állítanak elő. A szervezők azt mondják, egyre többen jönnek rá Vajdaságban is, érdemesebb a helyben megtermelt, elkészített élelmiszert, italt, használati- vagy dísztárgyakat megvenni, mint a több ezer kilométeres távolságból érkezett bóvlit, amely ki tudja, hogy milyen káros anyagokat is tartalmaz. Meg miért a távol-keleti szállító jövedelmét gyarapítsuk, amikor a helybelieket is egy kis bevételhez juttathatjuk?

7 megjegyzés:

  1. Ezzel teljes mértékben egyetértek, támogatom és gratulálok ehhez a bejegyzésedhez, az pedig külön öröm, hogy itt látom kedves ismerősömet, aki csodálatos gyapjú szőnyegeket készít.:)

    VálaszTörlés
  2. igen, ismerősök. inkább tőlünk vásároljunk, mint a távol-keleti termékekből...

    VálaszTörlés
  3. Teljes mértékben egyetértek! Kár hogy sok helyen elég későn jönnek erre rá. Azért lenne jó ha korábban rájönnének az illetékesek, mert közben sok mezőgazdaságban termelőnek elmegy a kedve, úgy érzi nincs értelme a munkájának ! Pedig őket segíteni kéne hogy minél többet és jobbat termeljenek a köz javára !

    VálaszTörlés
  4. Mennyi-mennyi szép és kívánatos dolog a képeken!
    Egyetértek veled teljes mértékben. Nálunk az új piaccsarnokban nyílt egy helyi termékek boltja. Jó ötlet.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó dolog, szép termékek. Hiszem, ez a jövő.

    VálaszTörlés
  6. Szívesen elmentem volna én is! Valóban ez a jövő! A hosszú szállítások ideje lejárt, a krízis meghozza a jó gyümölcseit is!

    VálaszTörlés
  7. és mi megyünk a nagy bevásárlóközpontba, mert buták vagyunk

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...