2012. január 21., szombat

Indiai ízesítésű kebab

A ma délelőtti sétánk után természetesen lehuppantam a tévé elé egy nagyot pihenni. A belgrádi tévében egy Gasztronomád nevű műsort csíptem el, amelyben indiai ízesítésű kebabot készített a műsorvezető. Finom lepénnyel és friss salátával.
-- Jé, ez a massza hasonló, mint amit Eszti sógornőm a disznóvágáskor csinált, s amit kolbászbélbe töltött. No, ezt a kebabot megpróbálom -- gondoltam, s ma vacsorára máris megsütöttem. Persze, én nem sütöttem lepényt hozzá, mint a tévés műsorvezető, aki friss paradicsom és paprika salátával tálalta a kebabot.

A kebab hozzávalói:
50 deka darálthús
1 szelet beáztatott, kifacsart kenyér
2 kávéskanál zöldségzöldje
só -- a műsorvezető is fél kávéskanálnyit mondott, ennyit ír a műsor honlapján is, s mi is ennyit tettünk bele, nekünk elég sós volt, de aki sósabban eszik, az egy csapott kávéskanálnyit is beletehet.
fél kávéskanál törött paprika (ő durvább őrlésűt, kicsit csípősebbet használt)
fél kávéskanál fahéj
fél kávéskanál szerecsendió
1 kávéskanál darált bors
1 kanál reszelt friss gyömbér vagy gyömbérpor
1 tojás
(a műsorvezető fél darab, apróra vagdalt erős paprikát is beletett)
A hozzávalókat összekeverem, hűtőszekrényben fél órát pihentetem, majd előre beáztatott grillpálcára csevapnyi darabokat teszek. Mi a grillpálcákat félbetörtük, mert úgy jobban elfértek a serpenyőben. De akár pálca nélkül is megsüthető, úgy, hogy csevap méretű kolbászkákat formázok.
Egy serpenyőben forró olajon minden oldalukat megsütöm.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes, bár számomra szokatlan íz, de jól hangzik.

    VálaszTörlés
  2. Biztosan nagyon finom, szeretem az érdekes ízeket!

    VálaszTörlés
  3. Érdekes ízvilág lehet. Még nem ettem. Egyszer meg kell kóstolni. :)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...