2012. január 5., csütörtök

Korhelyleves

A savanyúkáposzta-idényben ideális.
Fél kiló levétől kifacsart káposztát másfél liter vízben feltettem főni. Nálunk egy kb. 40  dekás füstöltborda-darab is került bele. Majd fél óra főzés után egy gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldség (fehérrépa) is. Még fél órát főztem a zöldségekkel. Egy leveskockát, pici őrölt borsot is tettem bele.
Két kanál olajból és két csapott kanál lisztből rántást készítettem, amikor levettem a tűzről, egy púpos kiskanálnyi pirospaprikát is szórtam bele.
Amikor a rántás a levesbe került, még legalább 10-15 percig forraltam. Nálunk nem kellett bele só, a káposzta és  a füstölt borda elég sós volt.
Ha a leve nagyon elforr, pótolható meleg vízzel főzés közben, a család  ízlése szerint.

3 megjegyzés:

  1. Ma ez volt ebédre nálunk,jó sok tejföllel:)

    VálaszTörlés
  2. lehet hozzá tejföl, de mi pl. a töltött káposztát, vagyis szármát sem szeretjük tejföllel.

    VálaszTörlés
  3. Kedden főztem korhelylevest virslivel.De én egy kis rizst teszek bele, mert a férjem a sűrű, tartalmas leveseket szereti.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...