2012. február 22., szerda

Halas rizssaláta

Húsvét előtt sokan tiszteletben tartják a 40 napos húsmentes időszakot. A hal szerintem ebbe beleillik, hisz a papok is péntekenként halat esznek. Én is ilyen halas salátát készítettem.

2 személyre:
10 deka rizs -- nálam barnarizs
2 savanyú uborka
1 halkonzerv
1 szál zöldhagyma vagy fél fej vöröshagyma (kisebb fej hagyma fele)

bors
zöldségzöldje (nálam szárított).
A rizst megfőzöm, leszűröm. A halat villával apróra töröm, a vöröshagymát felaprítom -- nagyon apróra!-- , az uborkát felszelem, hozzáadom a rizst, sózom, borsozom, megszórom zöldségzölddel, a halkonzerv olajából felét hozzáöntöttem, hogy szaftosabb legyen.

2 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...