Húsvét előtt sokan tiszteletben tartják a 40 napos húsmentes időszakot. A hal szerintem ebbe beleillik, hisz a papok is péntekenként halat esznek. Én is ilyen halas salátát készítettem.
2 személyre:
10 deka rizs -- nálam barnarizs
2 savanyú uborka
1 halkonzerv
1 szál zöldhagyma vagy fél fej vöröshagyma (kisebb fej hagyma fele)
só
bors
zöldségzöldje (nálam szárított).
A rizst megfőzöm, leszűröm. A halat villával apróra töröm, a vöröshagymát felaprítom -- nagyon apróra!-- , az uborkát felszelem, hozzáadom a rizst, sózom, borsozom, megszórom zöldségzölddel, a halkonzerv olajából felét hozzáöntöttem, hogy szaftosabb legyen.
2 személyre:
10 deka rizs -- nálam barnarizs
2 savanyú uborka
1 halkonzerv
1 szál zöldhagyma vagy fél fej vöröshagyma (kisebb fej hagyma fele)
só
bors
zöldségzöldje (nálam szárított).
A rizst megfőzöm, leszűröm. A halat villával apróra töröm, a vöröshagymát felaprítom -- nagyon apróra!-- , az uborkát felszelem, hozzáadom a rizst, sózom, borsozom, megszórom zöldségzölddel, a halkonzerv olajából felét hozzáöntöttem, hogy szaftosabb legyen.
Tetszik az ötlet!
VálaszTörlésHal bármikor. :)
VálaszTörlés