A kórházban reggelire hasonlót kaptunk, de az pépesebb, édesebb volt.
Ma -- a böjt/félböjt jegyében -- reggel egy almát apróra vágtam, kevés vízzel felöntöttem (csak annyival, hogy ellepje). Amikor felforrt, 2 kanál zabpelyhet tettem hozzá, jól összekevertem, kb. egy percig főztem. Amikor levettem, még az edényben megszórtam fahéjjal. Egy kávéskanál mézet csurgattam rá, azzal ettem.
A fotón: még gőzöl, most vettem le a tűzhelyről! |
Jó hogy eszembe hoztad. Rég ettem és már igencsak vágyom egy almakompótra fahéjjal. :)
VálaszTörlésSzeretem, poridge-nek eszik az angolok ezt a pépet, amit én miután majdnem megfőtt kis tejjel főzök kis ideig. Az almát megreszelem és ezt ráöntöm. A fahéj és méz nem maradhat ki! A gyomornak jót tesz, nem csupán böjt alatt élvezetes.
VálaszTörlésa tejet akartam ma kihagyni, de nagyon jó ötlet!!
Törlés