2012. február 26., vasárnap

Zabpehely almával

A kórházban reggelire hasonlót kaptunk, de az pépesebb, édesebb volt.
A fotón: még gőzöl, most vettem le  a tűzhelyről!
Ma -- a böjt/félböjt jegyében --  reggel egy almát apróra vágtam, kevés vízzel  felöntöttem (csak annyival, hogy ellepje). Amikor felforrt, 2 kanál zabpelyhet tettem hozzá, jól összekevertem, kb. egy percig főztem. Amikor levettem, még az edényben megszórtam fahéjjal. Egy kávéskanál mézet csurgattam rá, azzal ettem.

3 megjegyzés:

  1. Jó hogy eszembe hoztad. Rég ettem és már igencsak vágyom egy almakompótra fahéjjal. :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, poridge-nek eszik az angolok ezt a pépet, amit én miután majdnem megfőtt kis tejjel főzök kis ideig. Az almát megreszelem és ezt ráöntöm. A fahéj és méz nem maradhat ki! A gyomornak jót tesz, nem csupán böjt alatt élvezetes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a tejet akartam ma kihagyni, de nagyon jó ötlet!!

      Törlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...