Rendrakás közben a kezembe akadt a Kuhinjica (Konyhácska) folyóirat egy régi, félretett száma. Ararát címen fut ez a recept. Gondolom, az Ararát-hegység környékén esznek télen ilyesmit az emberek. Hozzávaló 4 személyre:
12 savanyú káposzta levél
fél kiló főtt búza
10 deka apróra darabolt aszalt szilva a recept szerint, szerintem lehet 15 deka is
15 deka vöröshagyma
2 kanál étolaj és ízlés szerint só.
Sós vízben megfőzni a búzát, összekeverni az olajon kicsit megdinsztelt hagymával, az aprított aszalt szilvával, megsózni, jól összedolgozni, betölteni a káposztalevelekbe és 50 perc alatt fedő alatt kevés vízzel puhára párolni (én betettem a sütőbe a gondosan lefedett edényben).
12 savanyú káposzta levél
fél kiló főtt búza
10 deka apróra darabolt aszalt szilva a recept szerint, szerintem lehet 15 deka is
15 deka vöröshagyma
2 kanál étolaj és ízlés szerint só.
Sós vízben megfőzni a búzát, összekeverni az olajon kicsit megdinsztelt hagymával, az aprított aszalt szilvával, megsózni, jól összedolgozni, betölteni a káposztalevelekbe és 50 perc alatt fedő alatt kevés vízzel puhára párolni (én betettem a sütőbe a gondosan lefedett edényben).
Jól mutat. Gondolom rizzsel is jó lehet.
VálaszTörlésrizs? akkor egy csöpp bors is
VálaszTörlésJól néz ki!
VálaszTörlésKipróbálom! Nagyon tetszik!
VálaszTörlésZoli szerint finom, ha sikerül a klasszikus töltött káposztától elvonatkoztatni
VálaszTörlés