2012. február 10., péntek

Főtt búzával, aszalt szilvával töltött savanyú káposzta

Rendrakás közben a kezembe akadt a Kuhinjica (Konyhácska) folyóirat egy régi, félretett száma. Ararát címen fut ez a recept. Gondolom, az Ararát-hegység környékén esznek télen ilyesmit az emberek. Hozzávaló 4 személyre:
12 savanyú káposzta levél
fél kiló főtt búza
10 deka apróra darabolt aszalt szilva a recept szerint, szerintem lehet 15 deka is
15 deka vöröshagyma
2 kanál étolaj és ízlés szerint só.


Sós vízben megfőzni a búzát, összekeverni az olajon kicsit megdinsztelt hagymával, az aprított aszalt szilvával, megsózni, jól összedolgozni, betölteni a káposztalevelekbe és 50 perc alatt fedő alatt kevés vízzel puhára párolni (én betettem a sütőbe a gondosan lefedett edényben).

5 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...