A Cuncuska-féle vacsora hétfőre: köles zöldségsalátával.
A köles: Cuncuska kevés teavajon megpirítja (1 csésze 2-3 adag), majd négyszeres vízzel felönti. Kevés só, petrezselyem, kockára vágott vöröshagyma, vegeta, fokhagyma. Lassú tűzön 20-25 perc.
A saláta: 5 levél zöldsaláta, 1 reszelt sárgarépa, 1 retek, 1/2 avokádó, 1 paprika, petrezselyemzöld, 1/4 marék lenmag, 1/4 marék szezámmag, 1/2 marék kesudió, 1/2 tökmag, 1/2 napraforgómag. Kevés olajjal, citromlével leöntve, izlés szerint fűszerezve.
Úgy vettem a magokat a bioboltban, hogy 5 deka lenmag, 5 deka szezámmag, 5 deka kesudió, 5 deka napraforgómag, 5 deka tökmag. Ezek összekeverve, s két marékkal a salátára szórok. Ezeket a hűtőszekrényben tartom. Ugyanis a következő napokban szerepel még ez a saláta, például holnap (akkor használom el az avokádó másik felét).
Lereszeltem a fél avokádót és a retket is, a paprikát apró kockára vágtam. A salátaleveleket megtépkedtem. Az avokádó luxuscikk, de a múltkor egy magyarországi szupermarketben 260 forintért vettem, itt pedig egy kisebbet 80 dinárért. Nem szeretem a kápiapaprika ízét a salátában, ezért egynegyed kaliforniait használtam. Cuncuska is szépen írta, ez csak egy ajánlás, az egyes zöldségeket mindenki azzal helyettesíti, amivel akarja.
A köles: Cuncuska kevés teavajon megpirítja (1 csésze 2-3 adag), majd négyszeres vízzel felönti. Kevés só, petrezselyem, kockára vágott vöröshagyma, vegeta, fokhagyma. Lassú tűzön 20-25 perc.
A saláta: 5 levél zöldsaláta, 1 reszelt sárgarépa, 1 retek, 1/2 avokádó, 1 paprika, petrezselyemzöld, 1/4 marék lenmag, 1/4 marék szezámmag, 1/2 marék kesudió, 1/2 tökmag, 1/2 napraforgómag. Kevés olajjal, citromlével leöntve, izlés szerint fűszerezve.
Úgy vettem a magokat a bioboltban, hogy 5 deka lenmag, 5 deka szezámmag, 5 deka kesudió, 5 deka napraforgómag, 5 deka tökmag. Ezek összekeverve, s két marékkal a salátára szórok. Ezeket a hűtőszekrényben tartom. Ugyanis a következő napokban szerepel még ez a saláta, például holnap (akkor használom el az avokádó másik felét).
Lereszeltem a fél avokádót és a retket is, a paprikát apró kockára vágtam. A salátaleveleket megtépkedtem. Az avokádó luxuscikk, de a múltkor egy magyarországi szupermarketben 260 forintért vettem, itt pedig egy kisebbet 80 dinárért. Nem szeretem a kápiapaprika ízét a salátában, ezért egynegyed kaliforniait használtam. Cuncuska is szépen írta, ez csak egy ajánlás, az egyes zöldségeket mindenki azzal helyettesíti, amivel akarja.
Érdekesek Cuncuska ételei. :)
VálaszTörlésigen. csupa magyaros, kíváncsi vagyok, hogy mennyit fogyott, megtartotta-e a súlyát
Törlés