2011. június 23., csütörtök

Csirkemáj paprikával, tésztával

Reggel kibicajoztam Palicsra, ott élveztem a hajnali tópart nyugalmát, majd visszatekertem. A 16-20 kilométer után nem volt kedvem a boltba, piacra rohangálni. Munkába indulás előtt azt főztem, amihez otthon találtam alapanyagot.A mélyhűtőben kb. 25 deka csirkemájra bukkantam. Kiolvasztottam. Kevés olajon megsütöttem, majd egy nagy fej hagymát és két paprikát aprítottam rá, kicsit kevergettem együtt, majd aprított fokhagymát dobtam rá. Fél deci vízzel felöntöttem, párolgattam együtt lassú tűzön. Kb. 15-20 perc múlva sóztam, borsoztam, vegetáztam, hagytam elpárologni a vizet alóla, hogy csak szaftja maradjon. Közben spagettitésztát főztem ki, s a maradék szárított paradicsomból aprítottam rá, s egy kanálnyi olajat is csurgattam rá az olajból, amelyben a paradicsom áll. De szerintem  az aszaltparadicsom el is hagyható (ha viszont nem használom el a múltkor felbontott maradékát, elfeledkezem róla és megromlik).

8 megjegyzés:

  1. kösz. hogy viselitek a meleget? ti is szenvedtek tőle? alig várom a lehülést.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletet adtál, van májam a mélyhűtőben és a megszokott módon már unjuk.

    VálaszTörlés
  3. Guszta, szeretem a csirkemájat, de eddig csak krumplival, vagy rizzsel ettem. Legközelebb ezzel a kipróbálom .

    VálaszTörlés
  4. Imadom a csirkemajat, hamarosan kiprobalom a receptedet, koszi!

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg nagyon finom. Nekem természetesen paprika nélkül szokott készülni. :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Nézz be hozzám kérlek-
    http://mjozsef.blogspot.com/2011/06/dijak.html
    -és fogadd szeretettel!
    Szép napod legyen!

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...