2011. június 20., hétfő

Pizzakorongok


Tegnap pizzakorongokat sütöttem. Az ötlet, hogy pizza legyen vacsorára onnan jött, hogy szombaton az egyik bevásárlóközpontban sikerült egy kis üveg szárított paradicsomot venni -- olajban tették el, gondolom 10 ezer kalória egy falat. Nem olcsó, de viszont húsmentes pizza készült.
Most 20 deka liszthez kevés sót, egy 2 kanál langyos vízben felfuttatott élesztőt és kb. háromnegyed-egy deci vizet adtam. Amikor megkelt a tészta, vékonyan kiolajozott, kilisztezett tepsibe féltenyérnyi, kb. fél-háromnegyed centi vastag korongokat sorakoztattam fel. Megkentem mindegyiket kecsappal (kechup), megszórtam kevés oregánóval (szurokfűvel). 210-220 fokon sütöttem 6-7 percig, majd mindegyikre 3-4 darab, falatkára vágott szárított paradicsomot tettem, a tetejére pedig vékonyra szelt sajtot. Mindegyik tetejére fél-fél bazsalikomlevelet is raktam. Visszatettem a sütőbe még néhány percre. Biztosan nem szabályos így, hogy a sütés felénél kiszedem a tésztát, de nekem bevált, mert az égett sajtnál és a nyers tésztánál rosszabb variáció nincs.
Szárított paradicsomot szeretnék készíteni, mert rendkívül finom, biztos akad recept is hozzá.
Pizzakorongokat Eszti sógornőmmel készítettünk egyszer, de akkor kolbászt, mozarellát és trapistát meg hasonló finomságokat raktunk rá. Ez most inkább vegetariánus kaja.

6 megjegyzés:

  1. Ízletes volt minden bizonnyal. Melinda is szokott hasonlót készíteni, csak ő pizzás tekercset.

    VálaszTörlés
  2. Kérlek, nézz be a blogomba 50 év felett, van számodra valami:)

    VálaszTörlés
  3. Próbáld ki egyszer, hogy a paradicsomok tetejére még citromleves kefirt is teszel, de a bazsalikom alá!Így első hallásra nagyon nem illenek össze, de isteni! :-)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...