2011. június 4., szombat

Paprikás, gombás tészta

Egy gyönyörű kaliforniai paprika árválkodott a hűtőben, meg három óriási fej gomba. A leggyorsabb, legegyszerűbb tésztával elkészíteni.

Az ötletet igaziból a Nők Lapjában látott Bereznay-féle csusza adta -- akinek nemes egyszerűséget sugárzó ételreceptjei elbűvölnek --, de persze már a kaliforniai paprika is jócskán módosította az alapreceptet, meg a fokhagyma, snidling is (ez utóbbit is el kellett már fogyasztani).
12 deka tészta
1 kaliforniai paprika
kb. 12-15 deka gomba
olaj
nálam snidling, de aprított zöldségzöldje is lehet
fokhagyma

bors
kb. 8 deka kecskesajt nálam, de feta vagy más sajt is lehet  (Bereznay Pannóniát emleget)
2 deci tejföl.
Elkészítés: 1 kanál olajon megpároltam, megsütöttem a gombát, kiszedtem, majd a maradék olajon az apróra kockázott paprikát sütöttem meg. Amikor készen lett, apróra vágott fokhagymát dobtam rá és az aprított snidlinget (elhagyható, zöldségzöldjét is tehetünk rá), kettőt-hármat kavartam rajta, visszatettem a gombát is, egy kevéskét még kavargattam, hogy nehogy megégjen a fokhagyma. Sóztam, borsoztam. A főtt tésztát, a tejfölt rátettem a gombára, paprikára, alaposan összekevertem, s rámorzsoltam a sajtot. A sajt ráolvadt.

5 megjegyzés:

  1. Pont valami ilyesmit kivántam a napokban, de aztán mégsem készült el, nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Guszta, tartalmas étel! Most azért nem kérek mert az elmúlt héten én is főztem gombát.

    VálaszTörlés
  3. Ma ettem meg reggelire a maradékot. :) Természetesen sült paprika nélkül, mert azt nem szívlelem. De hát ez az én bajom, mások csak tegyék bele, kik szeretik. Nagyon ízletes és laktató étel.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...