Egy gyönyörű kaliforniai paprika árválkodott a hűtőben, meg három óriási fej gomba. A leggyorsabb, legegyszerűbb tésztával elkészíteni.
Az ötletet igaziból a Nők Lapjában látott Bereznay-féle csusza adta -- akinek nemes egyszerűséget sugárzó ételreceptjei elbűvölnek --, de persze már a kaliforniai paprika is jócskán módosította az alapreceptet, meg a fokhagyma, snidling is (ez utóbbit is el kellett már fogyasztani).
12 deka tészta
1 kaliforniai paprika
kb. 12-15 deka gomba
olaj
nálam snidling, de aprított zöldségzöldje is lehet
fokhagyma
só
bors
kb. 8 deka kecskesajt nálam, de feta vagy más sajt is lehet (Bereznay Pannóniát emleget)
2 deci tejföl.
Elkészítés: 1 kanál olajon megpároltam, megsütöttem a gombát, kiszedtem, majd a maradék olajon az apróra kockázott paprikát sütöttem meg. Amikor készen lett, apróra vágott fokhagymát dobtam rá és az aprított snidlinget (elhagyható, zöldségzöldjét is tehetünk rá), kettőt-hármat kavartam rajta, visszatettem a gombát is, egy kevéskét még kavargattam, hogy nehogy megégjen a fokhagyma. Sóztam, borsoztam. A főtt tésztát, a tejfölt rátettem a gombára, paprikára, alaposan összekevertem, s rámorzsoltam a sajtot. A sajt ráolvadt.
Az ötletet igaziból a Nők Lapjában látott Bereznay-féle csusza adta -- akinek nemes egyszerűséget sugárzó ételreceptjei elbűvölnek --, de persze már a kaliforniai paprika is jócskán módosította az alapreceptet, meg a fokhagyma, snidling is (ez utóbbit is el kellett már fogyasztani).
12 deka tészta
1 kaliforniai paprika
kb. 12-15 deka gomba
olaj
nálam snidling, de aprított zöldségzöldje is lehet
fokhagyma
só
bors
kb. 8 deka kecskesajt nálam, de feta vagy más sajt is lehet (Bereznay Pannóniát emleget)
2 deci tejföl.
Elkészítés: 1 kanál olajon megpároltam, megsütöttem a gombát, kiszedtem, majd a maradék olajon az apróra kockázott paprikát sütöttem meg. Amikor készen lett, apróra vágott fokhagymát dobtam rá és az aprított snidlinget (elhagyható, zöldségzöldjét is tehetünk rá), kettőt-hármat kavartam rajta, visszatettem a gombát is, egy kevéskét még kavargattam, hogy nehogy megégjen a fokhagyma. Sóztam, borsoztam. A főtt tésztát, a tejfölt rátettem a gombára, paprikára, alaposan összekevertem, s rámorzsoltam a sajtot. A sajt ráolvadt.
igen jól néz ki, guszta
VálaszTörlésPont valami ilyesmit kivántam a napokban, de aztán mégsem készült el, nagyon guszta.
VálaszTörlésGuszta, tartalmas étel! Most azért nem kérek mert az elmúlt héten én is főztem gombát.
VálaszTörlésMa ettem meg reggelire a maradékot. :) Természetesen sült paprika nélkül, mert azt nem szívlelem. De hát ez az én bajom, mások csak tegyék bele, kik szeretik. Nagyon ízletes és laktató étel.
VálaszTörlésTökéletes!
VálaszTörlés