Annyira apró szemű sárgabarackot és annyira miniatűr méretű meggyet sikerült vennem a piacon -- jó későn mentem, nem volt már választék -- , hogy eldöntöttem, ezeket megfőzöm levesnek. A fél kiló barackot kimagoztam, a fél kiló meggyet csak lecsumáztam, mert ha kimagozom, tényleg semmi sem marad belőle. Háromnegyed liter vizet feltettem forrni, 10 deka cukrott tettem bele (lehet többet is, nekünk elég volt). Amikor felforrt, beletettem a gyümölcsöt, kevés fahéjjal ízesítettem.Egy-két percig forraltam. Közben egy deci tejfölt két púpos kávéskanál étkezési keményítővel (esetleg liszttel is lehet) elkevertem, s ezzel behabartam a levest. Még egy-két percig főztem és hagytam kihűlni.
Én is egy ilyen könnyű gyümölcslevest kívánok, sajnos a párom nem nagyon van oda érte.:)
VálaszTörlésCsatlakozom a fönti véleményhez, éppen ezért nekem elsősorban gyerekkori ételeim egyik kedvenceként maradt meg a fejemben.
VálaszTörlésSzép napot és jó étvágyat!
Nagyon szeretem a gyümölcslevest hidegen! Guszta!
VálaszTörlésEz valami gyönyörűség! Fííííínom nagyon!:))
VálaszTörlésHűtve szeretem. Hűtőből. :)
VálaszTörlésHidegen az igazi!
VálaszTörlésNézz be hozzám,meglepi vár.