2012. április 17., kedd

Kedd a káposzta és a cukkini jegyében

A Cuncuska-féle étrend keddre:
reggeli 4-6 kanál műzli egy jogurttal.
ebéd: Káposztaleves és cukkinipörkölt barnarizzsel.
A káposztaleveshez egy kanál olajon megfuttattam a fokhagymát, rá a sárgarépát, pasternákot, káposztát, vöröshagymát, köménymagot, majd felöntöttem vízzel, leveskockával ízesítettem, s fél óra alatt megfőztem. Zöldségzölddel megszórtam. S a fotózás után termoszba került.

A cukkinipörkölthöz egy kanál olajon vöröshagymát, majd egy gerezd fokhagymát pároltam, rá a cukkinit, töröttpaprikát, vizet, vegetát, csipet sót, borsot. 10-15 perc alatt kész. Dobozba került, mert ezt is viszem a munkahelyemre.
A barnarizst 40 percig főzöm három-négyszeres vízben.
Uzsonna: fokhagymás, gyömbéres párolt brokkoli főtt kölessel.

Köles készítése Cuncika szerinti recept alapján: kevés teavajon megpirítjuk (1 csésze 2-3 adag) majd négyszeres vízzel felöntjük. Sót, petrezselymet, kockára vágott vöröshagymát, vegetát és fokhagymát is lehet beletenni,  lassú tűzön 20-25 percig kevergetve főzni. Én most csak simán megfőztem vízben, csöppnyi sóval.
Brokkoli: a fazékba víz,  fölé a pároló/szűrőedény, s rá fedő, 6-7 perc alatt megpárolódik a gőzben, majd egy deka vajat megolvasztottam, szeltem rá -- kicsit durvábbra -- fokhagymát, megvegetáztam, gyömbért szórtam rá. Átforgattam a vajon és kész.
Vacsora: a tegnap -- hétfőn -- emlegetett zöldségsaláta a magvakkal.

2 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...