Nigella receptje alapján, kicsit módosítva, két személyre: 20 deka burgonyát, 25 deka sárgarépát megfőzök enyhén hús vízben. 3-4 kanál tejjel pűrésítem, teszek bele 1 kávéskanál pesztót, elkeverem a pürével.
Nem tudom, ki blogján olvastam, hogy a pesztóhoz nem kell drága fenyőmag, hanem a bazsalikomot, fokhagymát, diót, olajat csöpp sóval és borssal elmixelem. Ha jelentkezik az ötletgazda, szívesen feltüntetem a blogja címét, mert remek ötlet.
Mivel a sárgarépából kifő az össz vitamin, ezért néhány kanálnyi főzőlevet is kevertem a püréhez, hogy legalább egy részét pótoljam.
Rántott patlizsánhoz is remek.
Nem tudom, ki blogján olvastam, hogy a pesztóhoz nem kell drága fenyőmag, hanem a bazsalikomot, fokhagymát, diót, olajat csöpp sóval és borssal elmixelem. Ha jelentkezik az ötletgazda, szívesen feltüntetem a blogja címét, mert remek ötlet.
Mivel a sárgarépából kifő az össz vitamin, ezért néhány kanálnyi főzőlevet is kevertem a püréhez, hogy legalább egy részét pótoljam.
Rántott patlizsánhoz is remek.
Nagyon jól hangzik és remekül néz ki!
VálaszTörlés