2012. augusztus 4., szombat

Paradicsomos paprikasaláta

Egy olyan étel, amelyet ebben a kánikulában szívesen fogyasztunk. Ismét Susan Loomis könyvéből a recept,  a közel-keletiek a kuszkusz mellé szokták enni, de húshoz köretnek is finom.
Négy személyre: 1 kiló grillen vagy sütőben megsütött, lehúzott héjú paprika
3/4 deci olívaolaj, 1 nagy gerezd finomra zúzott fokhagyma, 30 deka meghámozott, kimagozott, felkockázott paradicsom,
finomszemű tengeri só
A grillezett paprika héját lehúzni, kb. fél centi széles laskára vágni és félretenni.
Egy közepes nagyságú serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon illatosra pirítani a fokhagymát. Amikor sistereg, hozzáadni a paradicsomot, addig főzni, amíg a levét elfőtte.
A paradicsomot levenni a tűzről, hozzákeverni a paprikacsíkokat meg a maradék olajat. Aki kívánja, enyhén megsózhatja, de nem szükséges. Langyosan lehet tálalni.
Én nem dobtam ki a paradicsom magját, meg a fokhagymát sem aprítottam túl apróra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...