2012. augusztus 18., szombat

Zöldséges lasagne

Paradicsom nélkül, de sok zöldséggel.
Hozzávalók:
egy kisebb, zsenge tök fele, hajszálvékony szeletekre vágva
egy szál sárgarépa hajszálvékonyra szelve
két burgonya, szintén hajszálvékonyra karikázva
két maroknyi darálthús, egy kisebb fej hagymával megpárolva, sózva, borsozva -- a hús el is hagyható
nagy adag besamellmártás, reszelt sajttal, sózva, borsozva, fűszerezve (oregánó, bazsalikom...)
lasagne tészta (nem kell előfőzni).
A jénai aljára besamellmártást teszek, majd befedem egy réteg lasagne tésztával. Rakok rá tököt, sárgarépát,burgonyát, majd csurgatok rá besamellt, lefedem tásztával, erre rakom a darálthúst, lefedem tésztával, erre zöldség, tészta, besamell, majd lefedem a jénait és 10 percig így sütöm a sütőben. Leveszem a fedelet és szép pirosra sütöm legalább 25 percig. Az utolsó 5 percben szórható rá még egy kis extra adag sajt.
Négy emberes adag!

7 megjegyzés:

  1. Ismét jön egy meleg hullám, jól fog jönni ez a recept, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Ne rémisztgessetek Lányok, mert elfelejtek hozzászólni!:))
    Nagyon jó a recept és nagyon jól is néz ki!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kösz, nem akarunk rémísztgetni. mi is félünk a kánikulától!

      Törlés
  3. Látom, Te is dolgozol... Nincsen egy ideje bejegyzés, de így is túl sok olvasatlan és kipróbálatlan maradt az oldaladon, mint pl. ez is! XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon sokat dolgozom, kösz szépen, hogy néha megkeresel

      Törlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...