2011. június 2., csütörtök

Elronthatatlan meggyes pite

Tizenöt-húsz éve a Családi Lapban jelent meg, azóta tényleg egyszer sem rontottam el. Pedig készült már szilvával, ribizlivel, apró kockára vágott almával...
Hozzávalók:
1 tejföl
2 tojás
15 deka cukor
1 vaníliáscukor
1 sütőpor
25 deka liszt
1 citrom reszelt héja
25-35 deka meggy
Keverőedénybe öntözöm a hozzávalókat, mixerrel alaposan összekeverem, hogy homogén masszát kapjak. Egy tepsit kiolajozok, kilisztezek. Ráöntöm a tésztát, Kb. 25-35 deka meggyet kifejtek, alaposan kifacsarom -- itt  a titok! -- és rászórom a tésztára. Előmelegített sütőben, kisebb tepsiben 220 fokon megsütöm. Amikor már barnás, egy fogpiszkálóval tűpróbát teszek, tehát ellenőrzöm, hogy átsült e a közepe is. Porcukorral meg lehet szórni.
Nem volt elég meggy, ezért 5 deka mazsolával pótoltam, a kis fekete szemecskék a mazsolaszemek, finom édesek, szerencsére nem égtek meg

2 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...