2011. június 28., kedd

Paradicsomos húsgombóc bazsalikommal

Tyufte -- így hívják a balkán konyhában a nagyon finom paradicsomos húsgombócot, amelyet burgonyapürével figyasztanak. Nálunk nem készült krumplipüré és a paradicsommártásba bazsalikomleveleket is főztem.
Két személyre: 30 deka darálthús (sertés és marhahús keverékét vettem), 1 kis fej aprított vagy reszelt hagyma, 1 tojás, kb. másfél-két kanál prézli (zsemlemorzsa), apított  zöldségzöld, egy kávéskanál só, kevés őrölt bors. A hozzávalókból kisebb gombócokat formázok, megsütöm őket két kanál olajon. Kb. 3-4 deci paradicsomléből, a fennmaradt zsíradékból, fél kávéskanál töröttpaprikából, pici sóból, leheletnyi őrölt borsból és kevés --2-3 kanál mennyiségű --  vízből mártást készítek. Én 3-4 bazsalikomlevelet is főztem bele. Amikor forr, a gombócokat belerakom és lassú tűzön, lefedve 20-25 percig főzöm. Mehet hozzá krumplipüré is. Ha sűrű, a vizet pótolom.

6 megjegyzés:

  1. http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/06/ismet-dijat-kaptam.html

    Nézz be hozzám, díj vár rád!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, a töltött paprikát is inkább gombóccal szoktam készíteni én is!
    Játékba hívlak gyere nézd meg!

    VálaszTörlés
  3. Én szeretem és krumplipürével szoktam készíteni, nézz be hozzám, van egy kép a számodra:)

    VálaszTörlés
  4. Isteni. Melinda is mindig tesz bele zöld fűszert. Sós vízben főtt krumplira szoktuk rászedni.

    VálaszTörlés
  5. Ez a kedvenc ételem, de nálunk nem egészen így készül.Mármint Hajdú-Biharban, hanem csaknem teljesen a töltött paprika receptjét követi!
    De én olyan éhes lettem, mióta itt vagyok...

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...