Egyszer Áginál Pesten ettünk egy finom, egyszerű, gyors édességet. Majd tiltakozik, ha ő nem így csinálja, de nálunk így honosodott meg:
3 darab alma
1 sárgarépa
2 kanál méz
1 darabka (2-3 cm) gyömbér vagy gyömbérpor (kávéskanál hegyén)
víz
1 vékony szelet citrom
Az almát meghámozom, a sárgarépát vékony fogpiszkálónyira vágom. A gyömbért felaprítom. Felteszem őket kevés -- 3-4 kanálnyi -- vízben párolódni. Letakarom az edényt,lassú párolom, ha kell, pótolom a vizet, amikor 10-15 perc múlva puha az alma, sárgarépa, hozzádobom citromot, hogy az illata átjárja z almát, fél perc múlva leveszem a tűzről. Rácsurgatok 2 kanál mézet, hogy minden almára jussom pár csöpp. Amikor megolvad, az almákat beleforgatom, így mindkét felük édes lesz.
3 darab alma
1 sárgarépa
2 kanál méz
1 darabka (2-3 cm) gyömbér vagy gyömbérpor (kávéskanál hegyén)
víz
1 vékony szelet citrom
Az almát meghámozom, a sárgarépát vékony fogpiszkálónyira vágom. A gyömbért felaprítom. Felteszem őket kevés -- 3-4 kanálnyi -- vízben párolódni. Letakarom az edényt,lassú párolom, ha kell, pótolom a vizet, amikor 10-15 perc múlva puha az alma, sárgarépa, hozzádobom citromot, hogy az illata átjárja z almát, fél perc múlva leveszem a tűzről. Rácsurgatok 2 kanál mézet, hogy minden almára jussom pár csöpp. Amikor megolvad, az almákat beleforgatom, így mindkét felük édes lesz.
Mindig éhesen távozom innen!
VálaszTörlésÉs ma kipróbálom a múltkori süteményt! :-)