Párolt káposzta, kicsit másképp:
70-80 deka káposzta
20 deka sárgarépa
10 deka zöldség
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma (ízlés szerint)
só
ecet, almaecet (ízlés szerint 1-2 kanálnyi)
1-1,5 deci bor, almalé vagy víz
zöldségzöld
1-2 kanál étolaj
kevés őrölt bors
A hagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a reszelt sárgarépát, zöldséget, kicsit párolom, majd az aprított fokhagymát is rádobom. Egy-kettőt keverek rajta, leveszem a tűzről, hozzáadom a vékonyra szelt káposztát, egy picit tovább párolom, majd hozzáadom a sót, borsot, felöntöm 1-1,5 deci vízzel vagy almalével, illetve fehérborral, 1-2 kanál ecettel vagy almaecettel és puhára párolom. Zöldségzölddel megszórhatom a tetejét.
70-80 deka káposzta
20 deka sárgarépa
10 deka zöldség
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma (ízlés szerint)
só
ecet, almaecet (ízlés szerint 1-2 kanálnyi)
1-1,5 deci bor, almalé vagy víz
zöldségzöld
1-2 kanál étolaj
kevés őrölt bors
A hagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a reszelt sárgarépát, zöldséget, kicsit párolom, majd az aprított fokhagymát is rádobom. Egy-kettőt keverek rajta, leveszem a tűzről, hozzáadom a vékonyra szelt káposztát, egy picit tovább párolom, majd hozzáadom a sót, borsot, felöntöm 1-1,5 deci vízzel vagy almalével, illetve fehérborral, 1-2 kanál ecettel vagy almaecettel és puhára párolom. Zöldségzölddel megszórhatom a tetejét.
Ez nagyon jól hangzik. Ezt ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKitettem a blogod linkjét nálam a klubtagok blogjai rovatba. Nem baj, ugye? :)
nagyon köszönöm, rendszeres olvasód vagyok.
VálaszTörléssajnos nekem még nem sikerült klubtagok blogját csinálni. majd még tanulmányozom, hogyan kell.
VálaszTörlés