2011. február 15., kedd

Téli káposztasaláta

Párolt káposzta, kicsit másképp:
70-80 deka káposzta
20 deka sárgarépa
10 deka zöldség
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd aprított fokhagyma (ízlés szerint)

ecet, almaecet (ízlés szerint 1-2 kanálnyi)
1-1,5 deci bor, almalé vagy víz
zöldségzöld
1-2 kanál étolaj
kevés őrölt bors

A hagymát az olajon megpárolom, hozzáadom a reszelt sárgarépát, zöldséget, kicsit párolom, majd az aprított fokhagymát is rádobom. Egy-kettőt keverek rajta, leveszem a tűzről, hozzáadom a vékonyra szelt káposztát, egy picit tovább párolom, majd hozzáadom a sót, borsot, felöntöm 1-1,5 deci vízzel vagy  almalével, illetve fehérborral, 1-2 kanál  ecettel vagy almaecettel és puhára párolom. Zöldségzölddel megszórhatom a tetejét.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik. Ezt ki fogom próbálni.

    Kitettem a blogod linkjét nálam a klubtagok blogjai rovatba. Nem baj, ugye? :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon köszönöm, rendszeres olvasód vagyok.

    VálaszTörlés
  3. sajnos nekem még nem sikerült klubtagok blogját csinálni. majd még tanulmányozom, hogyan kell.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...