Tíz perc alatt kész, olcsó és nincs zacskóíze. Bár, elbizonytalanodtam, lehet, hogy ez egy olyan recept, amelyet mindenki ismer, tehát nincs is értelme leközölni. No, de hátha valakinek újdonság. Hozzávalók:
fél liter tej
3-4 kanál cukor
2 csapott kanál étkezési keményítő (mi Vajdaságban Gustint használunk).
Az étkezési keményítőt és 1- 2 kanál cukrot egy deci tej fokozatos hozzáadásával símára keverek (ha kevésbé édesen szeretjük, elég 3 kanál cukor). A másik két kanál cukrot megpörkölöm. Amikor már olvadt, aranybarna színű, hozzáadom az étkezési keményítő és a cukor keverékét valamint a fennmaradt 4 deci tejet (aki karakteresebb ízű pudingra vágyik, akkor öntse hozzá a sűrítőanyagot, amikor már sötétbarnává kezd válni a pörköltcukor). Állandó keverés mellett felforralom és szintén állandóan kevergetve még körülbelül két-három percig főzöm, amíg selymes, krémes állagúra be nem sűrűsödik (nem keményre!).Tálkákba öntöm és lehűtöm.
fél liter tej
3-4 kanál cukor
2 csapott kanál étkezési keményítő (mi Vajdaságban Gustint használunk).
Az étkezési keményítőt és 1- 2 kanál cukrot egy deci tej fokozatos hozzáadásával símára keverek (ha kevésbé édesen szeretjük, elég 3 kanál cukor). A másik két kanál cukrot megpörkölöm. Amikor már olvadt, aranybarna színű, hozzáadom az étkezési keményítő és a cukor keverékét valamint a fennmaradt 4 deci tejet (aki karakteresebb ízű pudingra vágyik, akkor öntse hozzá a sűrítőanyagot, amikor már sötétbarnává kezd válni a pörköltcukor). Állandó keverés mellett felforralom és szintén állandóan kevergetve még körülbelül két-három percig főzöm, amíg selymes, krémes állagúra be nem sűrűsödik (nem keményre!).Tálkákba öntöm és lehűtöm.
Éppen egy gyors nyaflatyra vágytam a kiadós ebéd után, pici nescaféval bolondítottam...
VálaszTörlésKösz az ötletet, kipróbáljuk nescaféval.
VálaszTörlés