2011. február 27., vasárnap

Töltött filé - gyümölcsös vesepecsenye

Egy szép sertésfilét, vagyis vesepecsenyét vettem tegnap a hentesnél. Általában aszaltszilvával szoktuk -- leginkább szilveszter táján -- elkészíteni. Most almával, sárgarépával és aszaltszilvával sütöttük meg. Hozzávalók:

1 filé
1 sárgarépa
1 alma
5-6 szem aszaltszilva
vegeta (ételízesítő)

bors
olaj.
A filét egy hosszú, vékony pengéjű hegyes késsel hosszában átszúrtuk, mintha alagutat vágtunk volna benne. Vigyázzunk, ne lyukasszuk ki az oldalát, bár ha ez megtörténik, az sem tragédia. Az apróra vágott répát, szilvát és almát vegetában megforgatjuk, az üregbe beletöltjük. Egy sütőedénybe tesszük a töltött húst, megsózzuk minden oldalát, megborsozzuk, egy-két kanál olajjal meglocsoljuk, kevés vizet tesszük alája és közepesen meleg sütőben pároljuk, majd levéve az edény fedőjét, szép pirosra sütjük, hogy ne száradjon ki, néha locsolgatva a levével. Kb. 40 perc alatt kész.
 Salátával, krumplipürével, sült krumplival fogyasztható.


2 megjegyzés:

  1. Kedves m.k! Nagyon jól néz ki a mi családunk is szereti az ilyen finom töltött husikat,így majd kipróbáljuk köszönettel!!Követőd lettem én is bramasole e-mail néven. Szia!Georgina

    VálaszTörlés
  2. köszönöm. minden megjegyzést, javaslatot, kritikát is köszönettel fogadok.

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...