Mostanában a turmixolt krémlevesek korát éljük. Ám a reszelt zöldségekből készült levesnek még az íze is más - finomabb. Nagyanyám készítette. Hozzávalók:
1 karalábé
1 burgonya
1 sárgarépa
1 szál zöldség
kevés zöldségzöldje
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kanál étolaj
só
bors
ételízesítő (vegeta)
1-1,5 kanál rizs.
A hozzávalókat -- a vörös- és fokhagyma, valamint a zöldségzöldje kivételével -- lereszelem. Egy kanál olajat a lábasban megmelegítek, rászórom a reszelt zöldségeket, rádobom a hagymákat, kicsit párolom, majd felöntöm vízzel. Amikor forr, sózom, borsozom, vegetázom, tíz prc múlva a kétszer átmosott rizst is hozzáöntöm. Amikor kész, a zöldségzöldet is ráaprítom.
1 karalábé
1 burgonya
1 sárgarépa
1 szál zöldség
kevés zöldségzöldje
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kanál étolaj
só
bors
ételízesítő (vegeta)
1-1,5 kanál rizs.
A hozzávalókat -- a vörös- és fokhagyma, valamint a zöldségzöldje kivételével -- lereszelem. Egy kanál olajat a lábasban megmelegítek, rászórom a reszelt zöldségeket, rádobom a hagymákat, kicsit párolom, majd felöntöm vízzel. Amikor forr, sózom, borsozom, vegetázom, tíz prc múlva a kétszer átmosott rizst is hozzáöntöm. Amikor kész, a zöldségzöldet is ráaprítom.
Nagyon jól néz ki,jó,hogy megmutattad kipróbálom!!Köszönöm!
VálaszTörléskösz, a balatoni képeket élveztem
VálaszTörlésNem szeretem a karalábé levest, de ezt kipróbálom!
VálaszTörlésNagyon ízletesnek tűnik!
Köszönöm a receptet! :-)