2011. március 1., kedd

Reszelt karalábéleves

Mostanában  a turmixolt krémlevesek korát éljük. Ám a reszelt zöldségekből készült  levesnek még az íze is más - finomabb. Nagyanyám készítette. Hozzávalók:

1 karalábé
1 burgonya
1 sárgarépa
1 szál zöldség
kevés zöldségzöldje
1 vöröshagyma
1 fokhagyma
1 kanál étolaj

bors
ételízesítő (vegeta)
1-1,5 kanál rizs.

A hozzávalókat --  a vörös- és fokhagyma, valamint a zöldségzöldje kivételével -- lereszelem. Egy kanál olajat a lábasban megmelegítek, rászórom a reszelt zöldségeket, rádobom a hagymákat, kicsit párolom, majd felöntöm vízzel. Amikor forr, sózom, borsozom, vegetázom, tíz prc múlva a kétszer átmosott rizst is hozzáöntöm. Amikor kész, a zöldségzöldet is ráaprítom.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki,jó,hogy megmutattad kipróbálom!!Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. kösz, a balatoni képeket élveztem

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem a karalábé levest, de ezt kipróbálom!
    Nagyon ízletesnek tűnik!
    Köszönöm a receptet! :-)

    VálaszTörlés

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...