A végeredmény - nem krémlevessel ugyan, de így is finom a tekercs |
Valamelyik délelőtt karalábé krémlevest főzött. Nem csak lisztes tejszínnel habarta be, hanem bőven szórta a levesbe a sajtot is. Mellé egy érdekes tekercset is készített. Szerinte remekül lehet mártogatni a krémes levesbe. Nekem nem lett olyan szép ez a tekercs, dilemmám volt, hogy közzétegyem-e. Hátha azonban valaki szebben, jobban elkészíti a leírásom alapján. Mert tényleg finom.
6 darab barna tosztkenyér
6 szelet prágai sonka vagy pizzasonka
krémsajt
reszelt sajt
olaj
Az előre szeletelt, szendvics vagy kétszersült készítésére való tosztkenyeret megszabadítom a héjától és kinyújtom vékonyra. Megkenem krémsajttal, szórok rá sajtot és egy szelet sonkát borítok rá. Nagyon vékonyra -- mint a piskótatekercset vagy a rétest -- feltekerem. Kiolajozott tepsibe teszem, megkenem a tetejét olajjal --ha lehet, olívaolajjal -- és kb. 10 perc alatt 200 fokon szépen megsütöm.
Hibáim:valószínűleg Rachael reszelt sajtot használt, én pedig sajtszeletet tettem bele, emiatt is tört a kenyér. Lehet, hogy kicsit jogurtosabb krémsajt jobban átpuhítja a kenyeret. Vagy az is lehet, hogy nyújtás után érdemes vékonyan átkenni vízzel a kenyeret, s erre jön a krémsajt. A sütés alatt ez a víz úgyis elpárolog a kenyérből. S én a legolcsóbb, Isten tudja mivel barnított és mivel puhán, omlósan tartott tosztkenyeret vettem a kisérlethez, Rachael meg a német, a fitten tartást szolgáló, előre szeletelt sokmagvas teljes kiörlésű kenyérhez hasonlót használt.
Csúnya de finom |
Azóta fehérkenyérrel is elkészült |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése