2011. március 18., péntek

Kenyértekercs leveshez

A végeredmény - nem krémlevessel ugyan, de így is finom a tekercs
A betegszabadság arra is jó, hogy az ember bambuljon egy kicsit a tévé előtt. Az egyik szerbiai tévéadón az amerikai sztárszakácsnő, Rachael Ray főzött és beszélgetett a stúdióban. Ő Oprah és Nigella ötvözete, tehát a műsoraiban egyikük és másikuk stílusából, gesztusaiból is kapunk valamit. Pokolian ügyes szakácsnő.
Valamelyik délelőtt karalábé krémlevest főzött. Nem csak lisztes tejszínnel habarta be, hanem bőven szórta a levesbe a sajtot is. Mellé egy érdekes tekercset is készített. Szerinte remekül lehet mártogatni a krémes levesbe. Nekem nem lett olyan szép ez a tekercs, dilemmám volt, hogy közzétegyem-e. Hátha azonban valaki szebben, jobban elkészíti  a leírásom alapján. Mert tényleg finom.

6 darab barna tosztkenyér
6 szelet prágai sonka vagy pizzasonka
krémsajt
reszelt sajt
olaj
Az előre szeletelt, szendvics vagy kétszersült készítésére való tosztkenyeret megszabadítom a héjától és kinyújtom vékonyra. Megkenem krémsajttal, szórok rá sajtot és egy szelet sonkát borítok rá. Nagyon vékonyra -- mint a piskótatekercset vagy a rétest -- feltekerem. Kiolajozott tepsibe teszem, megkenem a tetejét olajjal --ha lehet,  olívaolajjal -- és kb. 10 perc alatt 200  fokon szépen megsütöm.
Hibáim:valószínűleg Rachael reszelt sajtot használt,  én pedig sajtszeletet tettem bele, emiatt is tört a kenyér. Lehet, hogy kicsit jogurtosabb krémsajt jobban átpuhítja a kenyeret. Vagy az is lehet, hogy nyújtás után érdemes vékonyan átkenni vízzel a kenyeret, s erre jön a krémsajt. A  sütés alatt ez a víz úgyis elpárolog a kenyérből. S én a legolcsóbb, Isten tudja mivel barnított és mivel puhán, omlósan tartott tosztkenyeret vettem a kisérlethez, Rachael meg a német,  a  fitten tartást szolgáló, előre szeletelt sokmagvas  teljes kiörlésű kenyérhez hasonlót használt.
Csúnya de finom


Azóta fehérkenyérrel is elkészült



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...