2011. március 20., vasárnap

Sült polenta túróval, snidlinggel

Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és aranybarnára sütöttem
Zoli már hetek óta emlegeti, hogy főzzünk polentát. Ma végre rászántuk magunkat és főztük is meg sütöttük is.
Hozzávalók:
7,5 deci víz
18,5 deka kukoricadara

4 deka reszelt sajt
25 deka túró
aprított snidling (ha nincs otthon, aprított zöldségzöldje vagy más fűszernövény is megteszi)
csöppnyi vaj
olaj.
A háromnegyed liter vizet egy kávéskanál sóval felforraljuk. Beletesszük a kukoricadarát és lassú tűzön 4-5 percig főzzük, amíg nem lesz sűrű a massza. Belekeverjük a 25 deka túrót és a  snidlinget. Levesszük a tűzhelyről. Még egy kávéskanál sót teszünk bele (ha sósabban szeretjük, akkor izlés szerint többet). Alaposan összekeverjük. Ekkor tesszük bele a reszelt sajtot is, én parmezánt szórtam bele. Egy kivajazott kistepsibe vagy nagyobb jénai edénybe, esetleg terebélyesebb tortaformába öntjük a masszát.  Szépen elsímítjuk a tetejét. Hagyjuk legalább egy óra hosszat dermedni. Amikor már kemény, akkor pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, esetleg kocka alakúakra is vághatjuk. Kevés olajat felforrósítunk és mindkét felét szép aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...