Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és aranybarnára sütöttem |
Hozzávalók:
7,5 deci víz
18,5 deka kukoricadara
só
4 deka reszelt sajt
25 deka túró
aprított snidling (ha nincs otthon, aprított zöldségzöldje vagy más fűszernövény is megteszi)
csöppnyi vaj
olaj.
A háromnegyed liter vizet egy kávéskanál sóval felforraljuk. Beletesszük a kukoricadarát és lassú tűzön 4-5 percig főzzük, amíg nem lesz sűrű a massza. Belekeverjük a 25 deka túrót és a snidlinget. Levesszük a tűzhelyről. Még egy kávéskanál sót teszünk bele (ha sósabban szeretjük, akkor izlés szerint többet). Alaposan összekeverjük. Ekkor tesszük bele a reszelt sajtot is, én parmezánt szórtam bele. Egy kivajazott kistepsibe vagy nagyobb jénai edénybe, esetleg terebélyesebb tortaformába öntjük a masszát. Szépen elsímítjuk a tetejét. Hagyjuk legalább egy óra hosszat dermedni. Amikor már kemény, akkor pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, esetleg kocka alakúakra is vághatjuk. Kevés olajat felforrósítunk és mindkét felét szép aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése