2011. március 20., vasárnap

Burgonyapüré paprikával

Vasárnapi ebéd kényelmesen.
A sült húshoz:
30 deka sertéscomb egyben
étolaj

szerecsendió.
Egy jénaiba teszem a húst, megsózom, szerecsendiót reszelek rá, 2-3  kanál olajat és kevés vizet öntök alá. Lefedem az edényt és a sütőben közepes tűzön párolom. Ha kell, a vizet pótolom. 35-40 perc után leveszem a fedőt vagy alufóliát róla és tíz perc alatt szép pirosra sütöm minden oldalát.
Burgonyapüré:
4 közepes burgonya
1 kaliforniai paprika

1 kanál étolaj.
1 kis fej vöröshagyma vagy fél csomó snidling. Snidlinggel finomabb.
A burgonyát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm. A felszeletelt kaliforniai paprikát és a vöröshagymát megpirítom. Az összetört burgonyát hozzákeverem. Sózom.
Snidlinggel, paprikával ízletesebb a krumplipüré
Ha viszont snidlinggel készítem, akkor a paprikát megpirítom, amikor készen van,  az aprított snidlinget hozzákeverem, s azonnal leveszem a tűzről. Ekkor keverem hozzá a burgonyát is. Én azért használok ennyi snidlinget, mert hagymát, fokhagymát nem ehetek, snidlinggel pedig ízesíthetek.



1 megjegyzés:

mk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...