Vegyes Saláta blogjában találtam egy nagyon izgalmas kukoricaleves receptet. A hozzávalókat a saját éléskamránk, hűtőszekrényünk tartalmához igazítottam, és én leturmixoltam a kukoricát, mert a műtét után csak úgy ehetem.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kis konzervkukorica (vagy fél zacskó fagyasztott)
1 zöldhagyma (ha nincs otthon, fél fej vöröshagyma is jó)
1 kanál olaj
só, bors
zöldségzöldje
kapor (elhagyható, bár pikánssá teszi)
1 deci tejszín (vagy tejföl)
1 kávéskanál liszt
1 kávéskanál ételízesítő.
Az olajon megfonnyasztottam az apróra vágott zöldhagymát, rádobtam a leszűrt kukoricát és felengedtem vízzel. Amikor megfőtt, leturmixoltam, de ez elhagyható. Visszatettem a tűzhelyre, sóztam, borsoztam, ételízesítővel is ízesítettem. Az egy deci tejszínt az egy kiskanál liszttel elkevertem, kevés vízzel higítottam és a levest befőztem vele. Kevés kaprot és zöldségzöldet is szórtam bele és még 5 percig forraltam. Vegyes Saláta vajas, sajtos pirítóssal tálalta, én is készítettem hozzá vajas, sajtos melegszendvicskéket, mert ma ez a komplett ebéd.
Kapor: nyáron, amikor sok friss kapor van, megmosom, megszárítom, apróra vágom és egy kis csavaros üvegben elteszem a mélyhűtőbe, így egész télen van.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kis konzervkukorica (vagy fél zacskó fagyasztott)
1 zöldhagyma (ha nincs otthon, fél fej vöröshagyma is jó)
1 kanál olaj
só, bors
zöldségzöldje
kapor (elhagyható, bár pikánssá teszi)
1 deci tejszín (vagy tejföl)
1 kávéskanál liszt
1 kávéskanál ételízesítő.
Az olajon megfonnyasztottam az apróra vágott zöldhagymát, rádobtam a leszűrt kukoricát és felengedtem vízzel. Amikor megfőtt, leturmixoltam, de ez elhagyható. Visszatettem a tűzhelyre, sóztam, borsoztam, ételízesítővel is ízesítettem. Az egy deci tejszínt az egy kiskanál liszttel elkevertem, kevés vízzel higítottam és a levest befőztem vele. Kevés kaprot és zöldségzöldet is szórtam bele és még 5 percig forraltam. Vegyes Saláta vajas, sajtos pirítóssal tálalta, én is készítettem hozzá vajas, sajtos melegszendvicskéket, mert ma ez a komplett ebéd.
Kapor: nyáron, amikor sok friss kapor van, megmosom, megszárítom, apróra vágom és egy kis csavaros üvegben elteszem a mélyhűtőbe, így egész télen van.
Nagyon finom lehet.Kiprobálom.
VálaszTörlésMilyen guszta!
VálaszTörlésÉn is szabadkai születésű vagyok :) Örülök, hogy rátaláltam a blogodra :)
Szabadkán élsz?
VálaszTörlésörülök, hogy a blogodra rábukkantam
Sajnos már nem...15 éves koromig ott éltem, de azóta átköltözünk Szegedre (a háború miatt).
VálaszTörlésEZt még nem probáltam de vannak amik nagyon elnyerték tetszésemet Gratulálok és Köszönöm
VálaszTörlésén köszönöm
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!Kipróbálom!Köszi!
VálaszTörlés